Uusia julkkiksia yhtyi Brunei-boikottiin – lentoyhtiö irtisanoi sopimuksen Royal Brunei Airlinesin kanssa

Virgin-konsernin nokkamies, brittimiljardööri Richard Branson on kuvaillut Brunein kivityskuolemanrangaistuksia kammottaviksi ja epäinhimillisiksi.

boikotti
Talk show -tähti Ellen Lee DeGeneres kuvattuna Kaliforniassa huhtikuussa 2018.
Talk show -tähti Ellen Lee DeGeneres kuvattuna Kaliforniassa huhtikuussa 2018.PAUL BUCK/ EPA

Brunein sulttaaniin kytköksissä olevien hotellien vastaiseen boikottiiin on liittynyt uusia julkisuuden henkilöitä sen jälkeen, kun sulttaanikunta otti eilen käyttöönsä sharia-lain rangaistuskäytännöt. Vastaisuudessa homoseksistä ja uskottomuudesta avioliitossa rankaistaan Bruneissa kivityskuolemalla.

Yhdysvaltalainen talk show -juontaja, koomikko Ellen Lee DeGeneres sekä takavuosien legendaarinen tennistähti Billie Jean King ovat viimeisimmät julkkikset, jotka seuraavat boikotissa Hollywood-näyttelijä George Clooneyta. Myös artisti Elton John on ilmoittanut boikotoivansa Dorchester Collection -ketjun hotelleja Yhdysvalloissa, Britanniassa, Ranskassa ja Italiassa.

Hotellit omistaa Brunei Investment Agency, joka on suoraan kytköksissä Brunein sulttaaniin Hassanal Bolkiahiin.

Billie Jean King jakoi Twitterissä Ellen Lee DeGeneresin Instagram-postin, jossa on listattu sulttaannin omistamat luksushotellit.

Dorchester Collection-luksuhotelliketju on antanut lausunnon, jossa se korostaa tuomitsevansa kaikenlaisen syrjinnän.

Ketjun hotellit ovat pääsosin pitäytyneet kommentoimasta julkkisten boikottiliikettä. Le Meurice -hotelli Pariisissa kuitenkin ilmoitti ”kunnioittavansa LGBTQ-ryhmien oikeuksia”.

Lentoyhtiö lopetti matka-alennussopimuksen

Brunein tiukkaan sharia-lakiin on reagoinut myös brittimiljardööri Richard Bransonin Virgin-konserniin kuuluva lentoyhtiö Virgin Australia.

Australian toiseksi suurin lentoyhtiö on perunnut sulttaanikunnan kansallisen lentoyhtiön Royal Brunein kanssa tekemänsä henkilökunnan matka-alennussopimuksen, kertoo The Guardian (siirryt toiseen palveluun).

Sopimus salli Virgin Australian työtekijöiden hankkia edullisia lentolippuja Royal Bruneilta vapaa-ajan matkoilleen.

Henkilökunnalleen lähettämässä sähköpostissa Virgin Australia ilmoitti, ettei sopimusta voida jatkaa Royal Brunein kanssa sen vuoksi, että Brunei rankaisee äärimmäisen julmasti – jopa kuolemantuomiolla – ihmisiä asioista, jotka ovat Australiassa laillisia ja hyväksyttäviä.

Miljardööri Branson on kommentoinut Brunein sharia-lakia kuvaillen sitä ”kammottavaksi, epäinhimilliseksi ja keskiaikaiseksi lainsäädännöksi, jolla ei ole sijaa 2000-luvulla.”

Aiheesta lisää:

Ellen DeGeneres and Billie Jean King join call for hotel boycott over Brunei's gay sex stoning law (siirryt toiseen palveluun)

Virgin Australia ends staff deal with Brunei airline over sharia law (siirryt toiseen palveluun)

George Clooney kehottaa boikotoimaan Bruneihin kytköksissä olevia luksushotelleja