Kaksi pilkkijää vajosi jäihin Pyhtäällä – makasivat puoli tuntia paikallaan jään päällä apua odottaen

Merivartiosto muistuttaa, että jäät ovat nyt erittäin petollisia ja että jäälle ei enää pidä mennä.

Onnettomuudet heikoilla jäillä
Suomenlahden merivartiosto pelasti kolme pilkkijää Pyhtään Munapirtin läheisyydestä torstaina puolen päivän jälkeen
Suomenlahden merivartiosto pelasti kolme pilkkijää Pyhtään Munapirtin läheisyydestä torstaina puolen päivän jälkeen.Suomenlahden merivartiosto

Suomenlahden merivartiosto pelasti torstaina kolme pilkillä ollutta miestä, jotka olivat joutuneet veden varaan Pyhtäällä Munapirtin länsipuolella.

Kaksi miestä oli pudonnut jäästä läpi, mutta kolmas mies oli pystynyt vetämään heidät takaisin jäälle. Jäälle pääsyn jälkeen miehet eivät uskaltaneet enää liikkua jäällä, koska se petti jatkuvasti heidän altaan.

Miehet oli pakotettu odottamaan ja he makasivat jäällä X-asennossa. Auttajat saapuivat paikalle puolessa tunnissa.

Helikopterin päästyä kohteelle, aloitettiin henkilöiden vinssaaminen turvaan. Tapahtumapaikka oli noin 200 metriä rannasta.

Henkilöt lennätettiin Kotkan merivartioasemalle ensihoitoyksiköiden tarkastettavaksi ja kaksi henkilöä vietiin lievästi kylmettyneenä jatkohoitoon. Merivartioston mukaan pilkkijät eivät olleet varustautuneet pelastautumis- tai kelluntapuvuilla.

Merivartiosto muistuttaa, että jäät ovat nyt erittäin petollisia ja että jäälle ei enää pidä mennä. Pyhtään tapaus oli jo viides jäihin vajoaminen viikon sisällä Suomenlahden alueella.