1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. eduskuntavaalit

Kampanjoinnin loppukiri on käynnissä aurinkoisessa säässä – Katso Ylen vaalikierros läpi Suomen pääkaupungista napapiirille

Ylen vaalikierroksella käytiin haistelemassa, millaisissa tunnelmissa vaalitoreilla kampanjoidaan.

eduskuntavaalit
Ihmisiä eduskuntavaalitapahtumassa Narinkkatorilla.

Kevään eduskuntavaalien kampanjatyö käy kohti maalisuoraa, kun vaaleihin on vain reilu viikko jäljellä. Loppukiriä oman puolueen vaalimenestyksen eteen tehdään koko maassa.

Ylen vaalikierros vieraili lauantaina kaikissa Manner-Suomen vaalipiireissä, sekä pienissä että suurissa kaupungeissa, tapaamassa ehdokkaita ja haistelemassa tunnelmaa kojuilla höyryävien vaalimakkaroiden ja kahvien äärellä. Verkkolähetys kesti kaksi tuntia.

Ehdokkaat ja äänestäjät keskustelivat kierroksella muun muassa nuorten vaikuttamismahdollisuuksista, päihdepolitiikasta, hyvinvoinnista ja alueellisesta eriarvoistumisesta Suomessa.

Yle käy myös läpi vaalipiirien ääniharavia ja miten esimerkiksi luopujat ja uudet kovat nimet kisaavat maakunnissa.

Lähetyksen juonsivat Pasilasta politiikantoimittajat Maria Stenroos ja Robert Sundman, lähetyksen reporttereina olivat Ylen Suomi -toimituksen toimittajat ympäri maan.

Jutun lopussa voit kommentoida lähetystä lauantaina klo 10.45 alkaen. Keskusteluun voi osallistua myös Twitterissä tunnisteella #ylevaalikierros.

Vaalikierros hetki hetkeltä

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

LUE LISÄÄ:

Etsi ehdokkaasi Ylen vaalikoneessa – mukana noin 2 200 ehdokasta koko maasta

Kaikki vaaleista

Lue seuraavaksi