Poliisi pyytää havaintoja Kemin raa'asta ryöstöstä

Nuori mies ja nainen käyttivät kirvestä uhriinsa, 63-vuotiaaseen mieheen.

Kemi
Poliisiauton etukylki.
Risto Koskinen / Yle

Poliisi pyytää havaintoja Kemissä maanantaina tapahtuneesta ryöstöstä.

Nuori mies ja nainen ryöstivät lenkillä olleen 63-vuotiaan miehen Kemin Peurasaaren ja Syväkankaan välillä Mineanpolulla olevien alikulkusiltojen välissä maanantaina kello 18 aikaan. Poliisi kertoo, että kaksikko käytti uhriinsa "raakaa väkivaltaa" jossa käytettiin kirvestä. Tapausta tutkitaan törkeänä ryöstönä.

Poliisin mukaan teosta epäillyt ovat noin 18-vuotiaita, tummiin vaatteisiin pukeutuneita, noin 170 senttiä pitkiä, hoikkia ja kalpeakasvoisia. Miehellä oli tumma, mahdollisesti musta takki yllään ja huppu päässä. Hänellä oli mahdollisti tumma siilitukka. Naisella oli yllään tummat olkapäille ulottuvat hiukset ja musta, pidemmän mallinen takki yllään. Tekijöillä oli mukanaan reppu ja he kuuntelivat kaiuttimesta keskusteluohjelmaa.

Tapahtuma-aikaan paikalla on ollut liikkeellä kaksi noin 10-vuotiasta tyttöä, jotka ovat poliisin mukaan saattaneet nähdä ryöstön. Tapahtumapaikan läheisyydessä on ollut myös viisi 14-vuotiasta poikaa, jotka olivat nähneet mahdollisten tekijöiden poistuvan paikalta Syväkankaan terveysasemaa kohti.

Poliisi pyytää kaikkia mahdollisia silminnäkijöitä ilmoittamaan havainnoistaan numeroon 029 541 6194 tai sähköpostiosoitteeseen rikostiedustelu.lappi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun)