Lappeenrannan kaupungin yt-neuvottelut päättyivät − kahdeksan työtehtävää päättymässä

Yt-neuvottelut koskivat katujen ja ympäristön vastuualuetta. Päättyvien työtehtävien ohella kolme työntekijää jää eläkkeelle. Heiltä jääviä tehtäviä ei täytetä.

Lappeenranta
Lakaisukoneen harjoja.
Anna Wikman / Yle

Lappeenrannan kaupungin katujen ja ympäristön vastuualuetta koskevat yt-neuvottelut ovat päättyneet.

Neuvottelujen lopputuloksena työt ovat loppumassa kahdeksalta ihmiseltä. Vs. kaupungininsinööri Olli Hirvosen mukaan asia ratkeaa lopullisesti ensi viikolla.

– Jos päädymme tähän kahdeksaan niin selvitämme heidän uudelleensijoitus- ja koulutusmahdollisuudet. Irtisanomiset ovat viimeinen ratkaisu, Hirvonen sanoo.

Lisäksi kolme työntekijää ilmoitti yt-neuvotteluissa jäävänsä eläkkeelle. Näitä tehtäviä ei täytetä.

Joidenkin viranhaltijoiden ja työntekijöiden toimenkuvia aiotaan muuttaa. Henkilöstön yhteiskäyttöä lisätään kunnossapoidon ja ympäristönhoidon välillä.

− Muun muassa kunnossapidon työntekijät hoitaisivat vastaisuudessa viheralueiden kastelun, Hirvonen sanoo.

Helmikuussa alkaneet yt-neuvottelut koskivat koko vastuualueen henkilöstöä eli 120 ihmistä.

Taustalla säästöt ja toiminnalliset muutokset

Yt-neuvottelujen taustalla olivat sekä toiminnalliset että taloudelliset syyt.

Kadut ja ympäristö -vastuualue ylitti viime vuonna talousarviokehyksensä noin miljoonalla eurolla, josta joukkoliikenteen ylityksen osuus on noin 600 000 euroa.

Varikko muuttaa huhtikuun puolivälissä Opintieltä Pajarilaan. Muutto vaikuttaa välittömästi tai välillisesti koko vastuualueen toimintaan.

Korjaamo- ja huoltotyöt on tarkoitus lopettaa omana työnä kokonaan lukuun ottamatta ajoneuvojen käytön jälkeistä huoltoa. Siitä vastaisivat tulevaisuudessa kuljettajat itse. Korjaamo- ja varikkotilojen siivous aiotaan siirtää Satu Oy:n hoidettavaksi.

Artikkelin otsikkoa täsmennetty 5.4.2019 kello 11.07.