Entistä useampi pisti Savonian ykköseksi kevään yhteishaussa

Savoniaan oli liki 7 600 hakijaa, joista lähes puolet oli valinnut sen ensisijaiseksi hakukohteekseen.

Kuopio
Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijat Tuovi Puumalainen (vas.), Sanni Pakarinen, Jaana Tanskanen
Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijat Tuovi Puumalainen (vas.), Sanni Pakarinen ja Jaana Tanskanen viimeistelevät suklaaleivoksia. Arkistokuva.Krista Karppinen / Yle

Savonia-ammattikorkeakouluun ensisijaisesti hakeneiden määrä on kasvanut.

Savonian koulutuksiin haki kevään yhteishaussa lähes 7 600 hakijaa, joista liki 3 500 oli valinnut sen ensisijaiseksi hakukohteekseen.

Hakijoita kiinnostivat nyt erityisesti monimuotokoulutukset, joissa opiskelija voi suorittaa opintoja esimerkiksi töiden ohessa.

Savonian opintoasiainpäällikkö Anne Koskela mukaan monimuotokoulutuksen suosiota selittää se, että opiskelijat ovat tottuneet monenlaisiin opiskelutapoihin. Myös verkko-opetuksen muodot ovat arkipäiväistyneet.

– Työelämä on muuttunut ja monimuoto-opinnot antavat enemmän mahdollisuuksia säädellä omaa ajankäyttöä ja mahdollistavat aidosti opiskelun työn ohella, Koskela sanoo tiedotteessa.

Englanninkielisten tutkintojen hakumäärät yllättivät

Eniten ensisijaisia hakijoita oli viime vuosien tapaan ensihoitajan AMK-koulutukseen. Siellä 35 aloituspaikkaa tavoitteli noin 340 ensisijaista hakijaa. Tekniikan puolelta suosikki oli tietotekniikka.

Tällä hakukierroksella suosiollaan yllättivät Savonian englanninkielisten tutkintojen hakijamäärät.

Viime vuoden hakuun verrattuna hakijamäärät lähes kaksinkertaistuivat. Eniten hakijoita kiinnostivat haussa olleista neljästä tutkinto-ohjelmasta International Business ja Nursing -tutkintokoulutukset.

Ensisijaisten hakijoiden määrä jopa lähes kolminkertaistui vuodesta 2018, hakukohteesta riippuen.