Uutta tietoa: Poliisi tutkii nyt lapsen törkeää raiskausta Tampereella – tapaaminen oli sovittu sosiaalisessa mediassa

Epäilty törkeä raiskaus tapahtui metsäalueella Tesomalla. Kalkun tapahtumia ei tutkita enää raiskauksena.

Kuva: Tiina Jutila / Yle

Tampereella tutkittujen seksuaalirikosten rikosnimikkeet ovat muuttuneet.

Ensimmäisen teon epäillään tapahtuneen tiistaina 2. huhtikuuta aamulla hieman ennen kello kahdeksaa Kalkussa ja toisen noin kello 15.30 Tesomalla. Molemmissa tapauksissa kohteena on ollut alakouluikäinen tyttö.

Tesoman tapausta tutkitaan tällä hetkellä törkeänä raiskauksena. Kalkussa tapahtunutta ei tutkita enää raiskauksena.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Joni Länsipuro kertoo, että tapaaminen Tesomalla oli sovittu sosiaalisessa mediassa etukäteen. Poliisi kertoo tämän tiedon, että alueella asuvien vanhempien ei tarvitse pelätä jonkun vaanivan polulla.

Epäilty törkeä raiskaus tapahtui metsäalueella.

Epäiltyä ei ole saatu kiinni. Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan tekijöitä on yksi ja hän on täysi-ikäinen.

Sosiaalisen median anonyymiyden takia poliisilla ei ole tiettyä epäiltyä. Poliisi kumoaa huhut siitä, että olisi näyttöä siitä, että tekijä on ulkomaalainen.

– Sosiaalisessa mediassa on levinnyt laajasti väite, että tapauksiin liittyisi ulkomaalaisia henkilöitä. Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan tämmöisille väitteille ei ole mitään perusteita, toteaa Länsipuro.

Toisessa tapauksessa ei epäillä enää raiskausta

Tutkinnassa on selvinnyt, että Kalkun epäillyssä rikoksessa ei epäillä enää raiskausta, ja poliisi selvittää, onko kyseessä seksuaalirikoksen yritys tai jokin muu rikos.

– Yhtenä tutkintalinjana on myös se, että ei ole tapahtunut mitään rikosta. Selvitämme tätä parhaillaan, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Joni Länsipuro.

Tutkinnassa on vahvistunut poliisin mukaan, että näitä epäiltyjä tapauksia ei yhdistä muu kuin sama päivämäärä.

Tuntomerkit yleisiä

Poliisi on kuullut uhreja, mutta ei ole saanut selviä tuntomerkkejä. Tuntomerkit ovat niin yleisiä, että ne sopivat Länsipuron mukaan tuhansiin ihmisiin. Havaintoja tulisi niin paljon, että ne vaikeuttaisivat tutkintaa, jos poliisi julkistaisi nämä tuntomerkit.

Poliisi jatkaa uhrien kuulemista. Havaintoja on kysytty myös esimerkiksi bussi- ja taksikuljettajilta, mutta toistaiseksi poliisilla ei ole tiedossa epäiltyä tai epäiltyjä.

Koska tapaus puhuttaa nyt lapsia ja nuoria Tampereella, kaupunki on julkaissut verkkosivuillaan tiedotteen, jossa ohjeistetaan mihin lapset ja vanhemmat voivat ottaa yhteyttä mieltä painavissa asioissa. Tiedotteen voit lukea täältä (siirryt toiseen palveluun)

Lue lisää: