Poliisin ja seurakunnan nuorisotyöntekijät sekä koulukuraattori paikalla Kuopion koulussa – lapset kertoivat miehen uhanneen heitä teräaseella koulumatkalla

Lapsi oli kertonut opettajalle miehen uhanneen koululaisia puukolla torstaina koulumatkalla Kuopiossa, Pohjantien koulun lähellä.

Kuopio
Pohjantien koulu
Jukka Eskanen / Yle

Ainakin kaksi kuopiolaisen Pohjantien koulun oppilasta on kertonut joutuneensa uhkailun kohteeksi koulumatkallaan torstaina. Asiasta on uutisoinut ensimmäisenä Savon Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Opettaja oli ottanut eilen torstaina yhteyttä hätäkeskukseen, kun oppilas oli palannut kouluun kertomaan, että koululaisia oli uhkailtu koulumatkalla. Tapaus oli sattunut koulun lähellä, alikulkutunnelissa.

Kalevalan koulun väliaikainen rehtori Merja Laininen kertoo myös toisesta tapauksesta. Vanhempi oli ollut häneen yhteydessä Wilman kautta ja kertonut, että myöskin hänen lapsensa oli joutunut samaan tilanteeseen torstaina.

– En tiedä, oliko kyseessä eri aikaiset tapahtumat vai tapahtuiko tämä samaan aikaan. Lasten kertoman mukaan miehellä oli jonkinlainen teräase ja hän oli pyytänyt lapsilta rahaa.

Lainisen mukaan asiaa on käsitelty tänään Kalevalan koulun Pohjantien yksikössä. Koulun opettajia on ohjeistettu keskustelemaan aiheesta luokissa.

Poliisin Ankkuriryhmän nuorisotyöntekijä on ollut kertomassa, kuinka vastaavissa tilanteissa tulee toimia. Myös seurakuunan nuorisotyöntekijä on ollut koululla. Koululaiset ovat voineet myös keskustella koulukuraattorin kanssa.

– Meidän aikuisten tehtävänä on kuunnella lapsia herkällä korvalla ja keskustella heidän mieltään painavista asioista. Aikuisten tehtävänä on luoda lapsille turvallinen olo ja ympäristö, Laininen painottaa.

Lainisen tietojen mukaan tapauksesta olisi tehty poliisille rikosilmoitus.

Komisario Aku Uusitalo Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta kertoo, ettei poliisipartio käynyt paikalla torstaina. Hänen mukaansa asiasta oli soitettu hätäkeskukseen, mutta hätäkeskuksesta ei ollut lähetetty poliisipartiota paikalle. Uusitalolla ei ole tietoa, että poliisi tutkisi asiaa.