Taksi voi jättää pyörätuoliasiakkaan hakematta – ministeriö havahtui Ikaalisten konserttipettymykseen ja ryhtyi toimiin

Ministeriön tietoon on tullut eri puolilta Suomea useita tapauksia, joissa ennakkoon tilattu taksi ei ole tullutkaan.

taksiliikenne (liikenne)
Taksitolppa Kelan toimiston edustalla Helsingissä.
Mesut Turan / Lehtikuva

Liikenne- ja viestintäministeriö pyytää selvitystä erityisryhmien taksipalvelujen toimivuudesta. Taustalla ovat ministeriön tietoon tulleet tapaukset, joissa ennakkoon tilattu taksi ei ole tullut paikalle.

Taksilakiin tehtiin huomattavia uudistuksia viime vuonna. Nyt syyniin joutuvat kuitenkin vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain nojalla järjestetyt taksimatkat. Niiden järjestäminen on kuntien vastuulla. Lisäksi selvitetään, kuinka taksivälityskeskuksen toimintatapoja voitaisiin parantaa, jotta matkustajan asema turvattaisiin.

Ministeriö pyytää selvitystä Liikenne- ja viestintävirastolta sekä muilta taksipalveluita hoitavilta viranomaisilta toukokuun loppuun mennessä.

Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan taustalla on julkisuudessa esillä ollut tapaus. Ikaalisten Toivolansaarikodin kaksi 88-vuotiasta, pyörätuolissa olevaa asukasta eivät päässeet konserttiin, koska ennakkoon tilattu taksikyyti ei tullut paikalle. Iltalehden mukaan (siirryt toiseen palveluun) kyseessä oli asiakkaista toiselle jo kolmas kerta lyhyessä ajassa, kun sote-taksi jätti tulematta.

Vastaavia tapauksia on tullut ministeriön tietoon myös muualta Suomesta.

Lue lisää:

Vammaispalvelujen kilpailutus aiheuttaa stressiä – "Hirveän ahdistavaa ja pelottavaa"

10-vuotiaasta Kalle Heiskasesta tuli taksiuudistuksen uhri – vaihtuvat taksit ja kuskit sekoittivat perheen elämän