1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jussi Hakulinen

Taas uusi käänne Yön ja Jussi Hakulisen kiistassa: "En aio kieltää teosteni esittämistä"

Jussi Hakulinen on aiemmin kieltänyt teostensa soittamisen Olli Lindholmin muistokonserteissa.

Jussi Hakulinen
Jussi Hakulinen Porin Bepopissa 12.2.2019.
Jussi Hakulinen.Karri Laihonen / Yle

Muusikko Jussi Hakulisen ja Yö-yhtyeen kiista saa yhä oudompia piirteitä.

Hakulinen on aiemmin ilmoittanut kieltävänsä kappaleidensa esittämisen äskettäin menehtyneen Olli Lindholmin kolmessa muistokonsertissa. Perjantaina hän näyttää tulleen toisiin ajatuksiin.

Nyt Hakulinen kirjoittaa Twitterissä (siirryt toiseen palveluun) sallivansa sittenkin teosten esittämisen.

– Homma on paisunut nyt tilaan, jolla ei ole mitään yhtymäkohtia todellisuuteen. Kyse on vain musiikista ja parista biisistä, jotka eivät ole ilmeisesti edes tulossa Ollin muistokiertuesettiin. En aio kieltää teosteni esittämistä ja pitäydyn kommentoimasta enää tapausta mitenkään! Hakulinen kirjoittaa.

Hakulinen kommentoi
Twitter-tili

Erikoisen sananvaihdon taustalla on Hakulisen kiista muistokonserttien järjestäjien kanssa. Hakulinen olisi myöntynyt kappaleidensa esittämiseen, jos konserttien tuotosta ainakin osa olisi mennyt Lindholmin läheisille ja hyväntekeväisyyteen.

Tunnettuja kappaleita

Alun perin Jussi Hakulinen aikoi itse järjestää muistokonsertit Yö-yhtyeen alkuperäiskokoonpanon kanssa, mutta tämä ei toteutunut.

Hakulinen on säveltänyt ja sanoittanut muun muassa kappaleet Joutsenlaulu ja Rakkaus on lumivalkoinen, jotka ovat nousseet Yön tunnetuimmiksi kappaleiksi.

Uutisesta voi keskustella 5.4. klo 22 saakka.

Lue seuraavaksi