1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aamukooste

Herätys: Vaalitunnelmia suorana toreilta, Helsingissä osoitetaan ilmastomieltä, kahvittelusta tuli askeettinen välinelaji, viikonloppuna vielä lämmintä

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Opiskelijoiden järjestämä ilmastolakko Senaatintorilla perjantaina.
Markku Ulander / Lehtikuva

Suora lähetys ilmastomielenosoituksesta

Suomessa laadittiin sopeutumissuunnitelma ilmastonmuutoksen vaikutuksiin reagoimisesta jo vuosia sitten, mutta sen toteuttaminen on edennyt hitaasti jos ollenkaan.

Tulvariskit ja rankkasateet otetaan huomioon rakentamisessa, mutta pakolaisvirrat huonosti sosiaali- ja terveydenhuollossa. Pörssiyrityksien strategioissa ilmastonmuutos tai sen vaikutuksia on huomioitu niukasti.

Helsingissä järjestetään tänään ilmastomielenosoitus. Voit seurata suoraa lähetystä tapahtumasta Ylen nettisivuilta klo 14.00 alkaen.

Ylen verkkolähetys välittää vaalitunnelmia pitkin maata

Eduskuntavaaliehdokkaiden tulitikkuja
Sakari Piippo / Yle

Vaalikampanjoinnissa käydään kiivasta loppukiriä. Yle välittää verkkolähetyksessään vaalitunnelmia eri puolelta Suomea klo 10.45–12.45.

Ehdokkaat ja äänestäjät pääsevät ohjelmassa keskustelemaan muun muassa alueellisesta eriarvoistumisesta, nuorten vaikutusmahdollisuuksista ja päihdepolitiikasta.

23-vuotias kyllästyi pahaan kahviin ja uuttaa nyt käsin

Linus Tuomenvirta uuttaa kahvia.
Noora Lehtinen

Suomalainen kahvikulttuuri on muuttunut viime vuosina vauhdilla. Suomeen on tullut kansainvälisiä kahvilaketjuja, erikoiskahvit kasvattavat suosiotaan ja kapselikeittimet yleistyvät kodeissa.

Samaan aikaan kahvinkeitosta on tullut monille harrastus, johon kuuluu oma kahvimylly. Vannoutuneimmat harrastajat jopa paahtavat kahvipapunsa kotona ja uuttavat kahvinsa käsin.

YK:n turvallisuusneuvosto vaatii Libyan kapinalliskenraalia perääntymään

Kapinalliskenraali Khalifa Haftar.
Kapinalliskenraali Khalifa Haftar.Etienne Laurent / EPA

Vuosia kaaoksessa ollut Libya on vaarassa ajautua täysimittaiseen sisällissotaan, kun entisen kenraalin Khalifa Haftarin johtamat puolisotilaalliset joukot yrittävät ottaa pääkaupunkia Tripolia haltuunsa. YK:n turvallisuuneuvosto vaatii yksimielisesti, että Haftarin on pysäytettävä hyökkäyksensä.

Viikonloppuna vielä lämmintä

Sääennuste lauantaille 6. huhtikuuta.
Sääennuste lauantaille 6. huhtikuuta. Yle

Lauantaiaamu on aurinkoinen ja lämpötila kohoaa nopeasti yön pakkaslukemista. Päivällä lämpötila kohoaa laajoilla alueilla yli 10 asteen, mahdollisesti kevään korkeimpiin lukemiin lähelle 14 astetta. Lapissa pilvisyys on paikoin runsaampaa ja lämpötilat alempia. Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.

Lue seuraavaksi