Brexitin kannattajien johtaja: Jos joudumme jäämään Euroopan unioniin, haittaamme päätöksentekoa kaikin tavoin

Britannian hallituksen ja työväenpuolueen neuvottelut yhteisestä brexit-sopimuksesta eivät ole edenneet.

Brexit
Jacob Rees-Mogg
Jacob Rees-MoggAndy Rain / AOP

Britannian EU-vastaisimman ryhmittymän, European Research Groupin kärkinimi Jacob Rees-Mogg on tuskastunut, kun Britannian ero EU:sta on mutkistunut.

Brittihallitus on jo saanut eroon jatkoaikaa 12. huhtikuuta saakka ja pääministeri Theresa May pyytää vielä lisäaikaa kesäkuun loppuun saakka.

Rees-Mogg pelkää, että koko brexit epäonnistuu ja Britannia jää unionin jäseneksi.

Sky News -TV-kanavan haastattelussa (siirryt toiseen palveluun) Rees-Mogg purki tuntojaan ja arvosteli rajusti pääministeriä.

Hän sanoi Britannian tekevän kaikkensa haitatakseen EU:n päätöksentekoa, jos se joutuu jäämään unioniin.

– Jos meidät pakotetaan jäämään, meistä tulisi mahdollisimman hankala jäsenmaa.

Britannia muun muassa estäisi EU:n rahoituskehyksen hyväksymisen veto-oikeudellaan, Rees Mogg uhosi. Rahoituskehykset laaditaan seitsemän vuoden ajalle ja ne syntyvät yleensä pitkällisten neuvottelujen tuloksena.

Muut brittikansanedustajat eivät vielä ole kertoneet, yhtyvätkö he euroskeptisen kollegansa ajatuksiin.

Rees-Mogg on myös hyvin tyytymätön hallituksen ja työväenpuolueen brexit-neuvotteluihin. Niissä yritetään löytää eroratkaisu, jonka parlamentin enemmistö voisi hyväksyä. Toistaiseksi kaikki esitykset on hylätty äänestyksissä.

Neuvotteluihin osallistuva työväenpuolueen lakiasiantuntija Shami Chakrabarti kertoi Sky Newsille, ettei neuvotteluissa ole toistaiseksi edistytty. Pääministeri ei ole liikkunut tuumakaan omista kannoistaan, Chakrabarti kertoi.

Lähteet: Reuters