Brittinainen haukkui ex-miehensä uutta vaimoa Facebookissa – nyt häntä uhkaa kahden vuoden vankeustuomio Dubaissa

Hevoseksi haukkuminen voi tuoda myös lähes 60 000 euron sakon.

Avio- ja avoero
Kävelykatu Dubain Jumeirahissa.
Kävelykatu Dubain Jumeirahissa.AOP

55-vuotias brittinainen pidätettiin Dubain lentokentällä, kun hän saapui Arabiemiraatteihin osallistuakseen entisen aviomiehensä hautajaisiin.

Syynä oli kaksi vuonna 2016 kirjoitettua Facebook-postausta, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. (siirryt toiseen palveluun)

Nainen oli kommentoinut ex-miehensä ja tämän uuden vaimon Facebook-kuvaa farsin kielellä näin: "Toivon, että katoat maanpäältä kirottu ääliö. Jätit minut tuon hevosen takia".

Brittinainen ehti olla miehensä kanssa naimisissa 18 vuotta. Tästä ajasta hän asui tukiryhmänsä mukaan Arabiemiraateissa kahdeksan kuukautta. Muutama vuosi sitten nainen lähti pariskunnan tyttären kanssa Britanniaan, ja mies jäi Arabiemiraatteihin. Pariskunta erosi.

Vuonna 2016 nainen huomasi Facebookista, että mies oli menossa uusiin naimisiin. Silloin hän kirjoitti tulikivenkatkuisen kommentin kuvan alle.

Viesti kirjoitettiin Britanniassa

Kommentin vuoksi naista uhkaa nyt kahden vuoden vankeustuomio. Arabiemiraateissa voimassa olevan lain mukaan ihmisiä voidaan tuomita sakkoihin tai vankeuteen sosiaalisessa mediassa tehtyjen herjaavien kommenttien vuoksi.

Vankeuden lisäksi naisen maksettavaksi saattaa langeta 58 000 euron sakko.

BBC:n mukaan hänet voidaan tuomita, vaikka hän kirjoitti Facebook-kommentit Britanniasta käsin. Nainen on yhä pidätettynä Dubaissa. Hän saapui maahan osallistuakseen sydänkohtaukseen kuolleen entisen puolisonsa hautajaisiin.

Naisen 14-vuotias tytär palasi Britanniaan yksin.