1. yle.fi
  2. Uutiset

Nyt alkaa olla kiihkeää! – Katso Kaakkois-Suomen suuri vaalitentti suorana Yle Areenasta

Puolueet ottavat toisistaan mittaa suuressa Kaakkois-Suomen vaalipiirin edustakuntavaalitentissä. Isot puolueet tentissä tänään maanantaina kello 18–20 ja pienemmät huomenna tiistaina kello 9–10. Suoraa lähetystä voit seurata Radio Suomesta tai katsoa Yle Areenasta.

vaalikeskustelut
Yle Radio Suomen Kaakon suuri vaalitentti
Yle Radio Suomen Kaakon suuri vaalitentti

Kaakkois-Suomen vaalipiirin suuri vaalitentti etsii erot puolueiden välillä ja selvittää, miten ehdokkaat aikovat puolustaa kaakkoisen Suomen etua. Tentin juontavat Yle Mikkelin toimittaja Riina Kasurinen ja Yle Kotkan toimittaja Vesa Grekula.

Tentti alkaa maanantaina 8.4.2019 kello 18 Kouvolassa Nuorten Paikka -nuorisotilassa. Se sijaitsee vanhassa kirjapainotalossa osoitteessa Kouvolankatu 28 A. Yleisö on tervetullut seuraamaan tenttiä paikan päälle.

Tentattavina ovat Kaakon vaalipiiristä puolueidensa nimeäminä seuraavat ehdokkaat: Juho Eerola (ps.), Antti Häkkänen (kok.), Jari Lindström (sin.), Heli Järvinen (vihr.), Joona Pekka Mielonen (vas.), Sirpa Paatero (sd.), Jari Leppä (kesk.) ja Juha Rantalainen (kd.).

Tilaisuus näkyy myös suorana TV-lähetyksenä Yle Areenassa kello 18 alkaen. Jos et itse pääse paikalle, pääset kuuntelemaan tenttiä Yle Radio Suomen taajuudella suorana lähetyksenä Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa ja Etelä-Savossa kello 17.30–20.

Pienpuolueet tiistaiaamuna

Suuri vaalikeskustelu jatkuu heti tiistaina 9.4.2019 kello samassa paikassa eli Kouvolassa Nuorten Paikka -nuorisotilassa. Silloin tentissä ovat pienpuolueet.

Keskustelussa ovat mukana Kaakon vaalipiiristä organisaatioidensa nimeäminä seuraavat ehdokkaat: Vesa Levonen (kp. ja ske. -vaaliliitto), Antti Simola (pp.), Jarmo Knuutila (ktp.), Ano Väisänen (komm.), Pia Brandt (fp.), Ari Toropainen (liik.), Martti J. Nykänen (ipu) ja Risto Huovinen (tl.).

Pienpuolueiden tentti lähetetään suorana lähetyksenä Radio Suomessa Yle Kotkan, Yle Lappeenrannan ja Yle Mikkelin taajuuksilla sekä Yle Areenassa.

Radio Suomen suuri vaalitenttipäivä 8.4.2019.
Yle

Väki vähenee – mitä tehdään?

Toinen vaalitenttien juontajista, Yle Kotkan toimittaja Vesa Grekula kertoo, että vaalitenttien suurina teemoina ovat tyhjenevät maakunnat ja ilmasto.

Pohdittavaa Kaakon kansanedustajaehdokkailla riittää, sillä he kaikki ovat alueilta, joista väestö vähenee kovaa vauhtia. Varsinkin Kymenlaaksossa ja Etelä-Savossa väen vuosittainen väheneminen on Tilastokeskuksen mukaan ollut Suomen nopeinta.

Keskusteluun nousevat myös polttoaineverotus, yksityisautoilun tarpeellisuus sekä palvelujen järjestäminen ja saavutettavuus. Samoin koulutus – onhan monilla vielä tuoreessa muistissa, miten opettajankoulutus lakkautettiin Savonlinnan kampuksella.

Kansanedustajaehdokkaat pääsevät vääntämään kättä metsien hakkuiden määrästä ja merkityksestä. Lisäksi Kaakkois-Suomessa nousee esiin myös uuden itäradan rakentaminen.

Ylen järjestämät Kaakkois-Suomen vaalipiirin vaalitentit ma 8.4.2019 kello 18–20 ja ti 9.4.2019 kello 9–10 Kouvolassa Nuorten Paikka -nuorisotilassa osoitteessa Kouvolankatu 28 A.

Lue seuraavaksi:Analyysi: Jopa kymmeniä tuhansia ääniä uusjakoon Kaakkois-Suomessa

Lue seuraavaksi