Otkesilta lisätietoa Finnairin lauantaisesta rengasvauriosta – rengas lukittui nousun yhteydessä, vaurioita myös laskutelineeseen

Finnair ei kommentoi tapahtunutta Otkesin tutkinnan ollessa kesken.

Onnettomuustutkintakeskus
Finnair Airbus A319.
Finnair Airbus A319. Arkistokuva.AOP

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) on saanut lisätietoa konevauriosta, jonka seurauksena Finnairin kone laskeutui lauantaina Helsinki-Vantaalle rikkoutuneella renkaalla.

Otkesin viestintäpäällikkö Sakari Lauriala vahvistaa STT:lle aiemman epäillyn, jonka mukaan yksi koneen kuudesta renkaasta rikkoontui nousun yhteydessä Vaasan lentoaseman kiitotiellä. Rengas lukittui sekä alkoi laahata ja kulua. Vaurioita on tullut renkaan ohella laskutelineeseen ja laskutelineluukkuun.

Koneen muut renkaat ovat kuitenkin toimineet normaalisti niin, että Laurialan mukaan matkustamossa ei ole välttämättä huomattu mitään poikkeuksellista.

– Ohjaamohenkilökunnalle on tullut nousun yhteydessä ilmoitus, että yhdestä renkaasta ovat paineet kadonneet, Lauriala kertoo.

Finnair avustaa tutkinnassa

Finnair ei kommentoi, miten ohjaamohenkilökunta on reagoinut saamaansa virheilmoitukseen. Yhtiö haluaa antaa työrauhan Otkesille eikä siksi kommentoi tapahtuneen yksityiskohtia tutkinnan ollessa kesken.

– Luonnollisesti avustamme heitä kaikilla mahdollisilla tavoin tutkinnassa. Selvitämme asiaa hyvässä yhteistyössä, kertoo mediasuhteiden johtaja Päivyt Tallqvist Finnairilta.

Tiedonkeruu ja kuulemiset tapauksen tiimoilta jatkuvat, Otkesin Lauriala kertoo. Otkes selvittää muun muassa mahdolliset haasteet, jotka vaurio on voinut aiheuttaa laskeutumisen aikana.

Lauriala vahvistaa aiemman tiedon, jonka mukaan alustava tutkinta oletettavasti riittää tapauksen selvittämiseen. Alustava tutkinta kestää viikoista muutamiin kuukausiin. Varsinaiset tutkimukset kestäisivät puolesta vuodesta vuoteen.

Finnairin lento Airbus A319 -koneella Vaasasta laskeutui Helsinki-Vantaalle lauantaiaamulla. Koneessa oli kaikkiaan 86 ihmistä, joista kukaan ei loukkaantunut.

Lue myös:

Otkes: Airbus-kone laskeutui Helsinki-Vantaalle rikkoutuneella renkaalla