Kemiltä kädenojennus kilpauimareille – 10 000 euron tuki vaatii valtuuston hyväksynnän

Kemin uimaseuroissa on noin 50 kilpauimaria. He harjoittelevat pitkälti Tornion uimahallissa, koska Kemin hallin iso allas on pois käytöstä.

uimarit
Uimari uimahallissa.
Yle

Kemissä kaavaillaan ylimääräistä tukea uimahallin takia vaikeuksiin joutuneille kilpauimareille. Kaupunki aikoo tukea uimaseuroja 10 000 eurolla vuosittain siihen saakka, että Kemin uimahalli saadaan kuntoon.

Kemin uimahallin nykykunto on vaikeuttanut uimaseurojen ja kilpauimareiden harrastustoimintaa, sillä Kemin uimahallin iso allas eli kunto-allas on pois käytöstä. Tästä johtuen seurat ovat joutuneet siirtämään harjoittelua pitkälti Tornioon.

Kemin Uimaseuran ja Kemin Työväen Uimareiden kilpauimareille on tullut lisäkuluja kulkemisesta naapurikaupunkiin ja Tornion perimistä ratamaksuista, sillä Kemissä harjoitusvuorot ovat ilmaisia alle 18-vuotiaille. Kemin kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että uimaseurojen toimintaa tuettaisiin 10 000 eurolla.

Harjoitusmaksuihin ei ole tulossa muutosta

Torniolaiset eivät ole lämmenneet kemiläisten ehdotukselle uimahallin käytöstä. Kemin kaupunki on esittänyt, että Tornio alentaisi kilpa-uimareilta perittäviä harjoitusmaksuja Kemin uimahallin remontin ajalta. Tornion kaupungin mukaan hyvitystä ei ole tulossa, sillä se asettaisi uimarit eriarvoiseen asemaan.

Lisäksi torniolaisilta perittiin Kemissä normaali uimamaksu, kun Tornion halli oli peruskorjauksen takia suljettuna.