Lounais-Suomen poliisilaitoksen päälliköiden kiusaamisepäilyt eivät etene syyttäjälle

Syyttäjä ei havainnut esitutkinnan kohteena olleissa asioissa viitteitä rikoksista

poliisipäälliköt
Lounais-Suomen poliisiaseman seinä.
Kalle Mäkelä / Yle

Lounais-Suomen poliisilaitoksen päälliköiden työsyrjintä- ja työturvallisuusrikosepäilyt eivät etene syyteharkintaan.

Sisä-Suomen syyttäjänviraston mukaan rikoksen tunnismerkistö ei täyttynyt esitutkinnassa kahden rikosilmoituksen osalta. Esitutkinta on vielä kesken yhden rikosilmoituksen osalta.

Poliisipäällikkö Tapio Huttusta ja apulaispoliisipäällikkö Teijo Ristolaa epäiltiin työturvallisuusrikoksista ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Tekojen epäiltiin tapahtuneen useiden vuosien aikana.

Tapio Huttunen on tyytyväinen, että asiaan saatiin ratkaisu.

– Syyttäjän päätös oli odotettu. On tietysti hyvä, että asia tutkittiin, kun väitteitä esitettiin, korostaa Huttunen.

Asianomistajina oli kaksi poliisia. Heidän mukaansa apulaispoliisipäällikkö Ristola käyttäytyi heitä kohtaan epäasiallisesti muun muassa huutamalla,. uhkailemalla ja nöyryyttämällä. Poliisipäällikkö Huttunen ei heidän mielestään puuttunut riittävästi tulehtuneeseen tilanteeseen.

Syyttäjä katsoi, että Ristolan esiintyminen ei ollut yleisesti ottaen loukkaavaa eikä hän toiminut kiusaamistarkoituksessa. Huutamistilanteessa käytös ei kuitenkaan ollut asianmukaista. Huttunen puolestaan puuttui tietoonsa tulleisiin asioihin ja antoi esimiesjohdollista ohjausta.

– Meidän tärkein tavoitteemme henkilöstöpolitiikassa on, että väki voi hyvin ja kaikki viihtyvät työssään. Sen eteen teemme töitä koko ajan, painottaa Tapio Huttunen.

Turun poliisilaitoksen huonosta työilmapiiristä ja kiusaamisepäilyistä ovat kirjoittaneet aiemmin muun muassa Yle Turku ja Ylen tutkiva toimitus MOT.

Lue lisää:

Poliisijohtoa epäiltynä useista rikoksista Lounais-Suomessa – kyse työpaikkakiusaamisesta, esitutkinta alkoi

Avi ohjeistaa Lounais-Suomen poliisia laittamaan työpaikkakiusaamisen kuriin