Kemin nuorisokodille kerätään soitinlahjoituksia – musiikki on puuttunut pitkään harrastusmahdollisuuksista

Soittimia kaivataan kipeästi, sillä musiikilla tiedetään olevan iso vaikutus muun muassa tunteiden käsittelyyn ja itsetuntoon.

soittimet
Nuorisokodin ohjaaja Vesa Keinänen.
Nuorisokodin ohjaaja Vesa Keinäsen mukaan esimerkiksi rumpukapuloille ja rumpukalvoille olisi tarvetta.Risto Koskinen / Yle

Kemin Nuorisokoti Jukolaan haetaan soittimia ja äänentoistolaitteita kansalaiskeräyksen voimin. Nuorisokodin piharakennus kunnostetaan musiikkitilaksi, jossa talon nuoret ja heidän ystävänsä voivat soittaa ja viettää aikaansa.

Kunnon bändisoittimet, äänentoisto ja bänditarvikkeet kuitenkin puuttuvat vielä, eikä niiden hankkimiseen ole varoja.

Keräyksen (siirryt toiseen palveluun) myötä saatavien soittimien toivotaan auttavan nuorisokodin toimintaa monin tavoin. Nuorisokodin ohjaaja Vesa Keinäsen mukaan tarjolla on jo muun muassa retkeilyä, kalastusta ja veneilyä, mutta musiikki on jäänyt taka-alalle.

– Musiikki herättää paljon tunteita niin nuorissa kuin aikuisissakin. Se on sellainen voimaannuttava työväline kaikille ihmisille ja myös helppo lähestymistapa. Musiikin kautta nuori voi käsitellä tunteita ja sillä voi olla merkittävä vaikutus esimerkiksi itsetunnon nostamiseen, sanooKeinänen.

On tärkeää, että nuorilla on matala kynnys päästä käsiksi soittimiin.

Vesa Keinänen

Soittimia ja musiikkitarvikkeita voi toimittaa Kemin kulttuurikeskukseen vahtimestarien työpisteeseen. Lahjoittajat voivat ottaa yhteyttä suoraan myös nuorisokoti Jukolaan puhelinnumeroon 0400 679064.

Ihan kaikki soittimet kelpaavat – käytetytkin

Keinänen korostaa, että kaikki käytetytkin musiikkivälineet otetaan ilolla vastaan.

– Meille kelpaavat ihan kaikki soittimet, koska jokainen soitin on erilainen, huuliharppukin on ihan loistava. Jos ajattelee nuoria niin ensimmäiseksihän he innostuvat kitarasta, bassosta ja rummuista, mutta millekään soittimelle emme sano ei. On tärkeää, että nuorilla on matala kynnys päästä käsiksi soittimiin.

Soittimien hankintaan, soittotuntien mahdollistamiseen sekä nuorisokodin asukkaiden virkistystoimintaan avataan myös lahjoitustili huhtikuun puolessa välissä.

Lisäksi varoja kerätään perjantaina 24. toukokuuta järjestettävällä Jukola Rock -hyväntekeväisyyskonsertilla RockBar & Grill 82:ssa, jossa järjestetään myös hyväntekeväisyyshuutokauppa.

Taustalla uusi kulttuurin kannatusyhdistys

Hyväntekeväisyyskampanjaa organisoi vasta perustettu Kemin lastensuojelun kulttuurin kannatusyhdistys ry (Kemin LKK ry).

Uuden yhdistyksen tarkoituksena on tukea koko Kemin alueen lastensuojelun, perhe- ja nuorisotyön monipuolista kulttuurikasvatusta sekä virkistystoimintaa.

Yhdistyksen perustamisen taustalla ovat yksityishenkilöt ja mukana yhteistyössä ovat Nuorisokoti Jukola, Kemi Factori, Kemin elinkeinopalvelut sekä Kemin kulttuuripalvelut.