Ennakkoäänestyksen tulos Pirkanmaalla – SDP, vihreät ja vasemmistoliitto matkalla voittoon

Pirkanmaalta valitaan 19 kansanedustajaa. Sanna Marin on saanut ennakkoäänistä yli 9 500 äänen potin.

ennakkoäänestys
Sanna Marin
Sanna Marin saapuminen vaalivalvojaisiin Tampereen työväentalolle sähköisti odottavan tunnelman.Antti Eintola / Yle

Eduskuntavaalien ennakkoäänten laskenta on valmistunut Pirkanmaalla. SDP on ennakkoäänten perusteella voittamassa yhden lisäpaikan, samoin vihreät ja vasemmistoliitto. Keskusta olisi menettämässä kaksi paikkaa ja perussuomalaiset yhden.

Pirkanmaalta valitaan eduskuntaan 19 kansanedustajaa.

Ennakkoäänten perusteella puoleiden edustajapaikat jakautuisivat seuraavasti:

SDP 5 (4)

Kok. 4 (4)

Kesk. 1 (3)

Sin. 0 (3)

Vihr. 3 (2)

Vas. 2 (1)

PS 3 (1)

KD 1 (1)

Suluissa kunkin puolueen paikkamäärä vuoden 2015 vaaleissa. Kolme vuoden 2015 vaaleissa perussuomalaisten listalta valituista on merkitty nyt sinisten edustajiksi.

Eniten ennakkoääniä saivat demarien Sanna Marin, kokoomuksen Anna-Kaisa Ikonen ja perussuomalaisten Sami Savio. Läpi olisivat menossa myös Iiris Suomela (vihr.), Ilmari Nurminen (sd.), Sofia Vikman (kok.), Anna Kontula (vas.), Jouni Ovaska (kesk.), Pia Viitanen (sd.), Sakari Puisto (PS), Satu Hassi (vihr.), Sari Tanus (kd.), Marko Asell (sd.), Veikko Vallin (PS), Jukka Gustafsson (sd.), Jari Kinnunen ( kok.), Mikko Aaltonen (vas.) ja Oras Tynkkynen (vihr.).

– Sanna Marinin äänimäärä on merkittävä. Hän on melkein tuplannut ennakkoääniensä määrän viime vaaleista. Mutta pitää muistaa, että valtaosa äänistä on vielä laskematta, sanoo Yle Tampereen vaaliasiantuntija, politiikan tutkija Aino Tiihonen.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Seuraa vaali-iltaa hetki hetkeltä

Äänestyspaikat sulkeutuivat kello 20. Eduskuntavaalien lopullinen tulos selviää illan ja yön aikana, kun myös kaikki tänään annetut äänet on laskettu.

Pirkanmaan tuloslaskentaa voit seurata Radio Suomen tuloslähetyksestä, joka jatkuu puolilleöin. Lähetystä voit kuunnella netissä osoitteessa yle.fi/tampere.

Voit seurata tuloksen valmistumista netissä Ylen valtakunnallisesta vaalien tulospalvelusta, josta löydät myös kaikki Pirkanmaan vaalipiirin kuntakohtaiset tiedot.

Muut Ylen vaalisisällöt löydät täältä.

Lue myös:

Tässä ovat Pirkanmaan 19 kansanedustajaa – demarit saivat yhden paikan lisää ja ovat nyt suurin puolue