Muellerin Venäjä-tutkintaraportista julki lyhennetty versio "viikon sisällä"

Oikeusministeri William Barr ilmoitti kongressin edustajainhuoneen kuulemisessa, että Muellerin raportista julkaistaan typistetty versio.

Donald Trump
Oikeusministeri William Barr
Oikeusministeri William BarrErik S. Lesser / EPA

Kongressin edustajainhuoneen kuulemisessa oli kyse oikeusministeriön ensi vuoden 29 miljardin dollarin suuruisesta budjetista, mutta oikeusministeri William Barria kärvennettiin välittömästi Venäjä-raportista.

Hän kertoi, että raportti julkaistaan "viikon sisällä". Koko raporttia ei tosin julkaista silloinkaan, vaan muokattu versio.

Barr aikoo julkistuksen jälkeen konsultoida kongressin molempien kamarien oikeusvaliokuntien kanssa mahdollisista toiveista lisätiedon suhteen. Demokraatit ovat vaatineet koko raportin julkistamista, ja myös tämänpäiväisessä kuulemisessa demokraattiedustajat katsoivat, että amerikkalaiset ansaitsevat nähdäkseen koko raportin.

Barria on painostettu julkistamaan 400-sivuinen raportti aina siitä lähtien, kun erikoistutkija Robert Mueller luovutti sen oikeusministerille 22. maaliskuuta. Barr antoi kaksi päivää myöhemmin julkisuuteen nelisivuisen tiivistelmän. Sen mukaan Venäjä pyrki vaikuttamaan Yhdysvaltain vaaleihin, mutta tutkinta ei löytänyt pitävää näyttöä siitä, että Trump ja hänen kampanjatiiminsä olisivat tietoisesti vehkeilleet venäläisten kanssa.

Lue lisää:

Kiista Venäjä-raportista jatkuu Yhdysvalloissa – Oikeusministeri puolusteli salassapitoa

Yhdysvaltain oikeusministeri Barr julkaisee toimitetun version Muellerin raportista huhtikuussa

Trump riemuitsi Mueller-tutkinnasta mutta ei päässyt siitä täysin kuiville – lisäselvityksiä yhä luvassa

Toimittajalta: Muellerin Venäjä-tutkinnan johtopäätöksistä tuli hyvä päivä Trumpille – ja Yhdysvalloille

Lähteet: AFP, Reuters