Taksiliiton mitta tuli täyteen ministeriön mustamaalaamisesta: "Nyt riittää taksialan syyllistäminen!"

Taksiala kertoo lain valmisteluvaiheessa varoittaneensa ongelmista, kuten palvelujen saatavuuden heikentymisestä ja hintojen noususta.

taksiliikenne (liikenne)
Takseja lentokentällä
Elise Tykkyläinen / Yle

Liikenneministeriö saa Taksiliitolta kuraa niskaan taksiliikenteen mullistaneesta liikennepalvelulaista. Taksiliiton tänään julkaisemassa kannanotossa (siirryt toiseen palveluun) se kutsuu uutta lakia "täysin epäonnistuneeksi" taksiliikenteen osalta.

Heinäkuussa voimaan tulleen taksiuudistuksen myötä taksiala vapautui sääntelystä. Sen myötä taksimatkojen hinnat ovat nousseet Uudellamaalla ja maaseututaksien pelätään katoavan.

Taksiliitto arvostelee liikenneministeriötä ja silloista ministeriä Anne Berneriä (kesk) taksialan mustamaalaamisesta.

– Nyt lain valmistellut ministeriö liikenneministerin johdolla yrittää kääntää lain ongelmat taksialan aiheuttamiksi, vaikka syylliset ovat ministeriössä, Taksiliiton puheenjohtaja Kai Andersson ja toimitusjohtaja Timo Koskinen toteavat kannanotossa.

"Laki ajettiin härkäpäisesti läpi"

Taksiala kertoo lain valmisteluvaiheessa varoittaneensa mahdollisista ongelmista, kuten palvelujen saatavuuden heikentymisestä ja hintojen noususta.

– Laki ajettiin härkäpäisesti läpi sääntelyn keventämisen nimissä. Kun ei tunnettu sääntelyn perusteita, oltiin sokeita myös tuleville ongelmille, Andersson ja Koskinen kertovat.

– Ministerin ja ministeriön olisi syytä tunnustaa virheensä ja lähteä rakentamaan toimivaa tulevaisuutta taksialan kanssa yhteistyössä. Kilpailuvirasto, Traficom sekä liikenne- ja viestintäministeriö selvittelevät ja selittelevät, mutta näin eivät asiat etene, Andersson toteaa.

Lue lisää:

Miksi taksien hinnat ovat nousseet, eikö kilpailu toimi? Näin ministeriö vastaa

Uusi taksilaki on heikentänyt turvallisuuden tunnetta takseissa – pääkaupunkiseudulla pelätään hinnalla huijaamista

Näin taksiuudistus karsii maaseututakseja – Sami Uotilan suvun 70 vuoden taksiura päättyi: "Kyllä se koville ottaa"

Analyysi: Hintakisa vaisua, mökiltä kaupunkiin pääsee yhä – näin taksialalla menee jättiuudistuksen jälkeen

Uusi taksilaki mullistaa pian kaiken, mutta miten? Kokosimme asiakkaalle 10 keskeisintä kysymystä ja vastaukset niihin