Kaakkois-Suomen vaalipiirissä äänestettiin vilkkaasti ennakkoon

Kaakkois-Suomen vaalipiirissä äänestysprosentti on ennakkoäänestyksen päätyttyä 36,7.

Lyhyet
Äänestyslippu kuoressa
Petteri Paalasmaa / AOP

Tiistaina päättynyt eduskuntavaalien ennakkoäänestys oli historiallisesti vilkkain. Äänensä on antanut jo yli 1,5 miljoonaa suomalaista ja äänestysprosentti on nyt 36,1.

Kaakkois-Suomen vaalipiirissä äänestysprosentti on vielä hieman korkeampi eli 36,7. Vaalipiirissä äänioikeuttaan on käyttänyt 361 485 äänioikeutettua.

Kaakkois-Suomen vilkkaimmat äänestäjät ovat Puumalasta. Puumalalaisista äänioikeutetuista 48 prosenttia äänioikeutetuista on käynyt jo äänestämässä. Myös Savonlinnassa on äänestetty vilkkaasti Etelä-Savossa.

Kaikissa Kymenlaakson kunnissa äänestettiin enemmän ennakkoon nyt kuin eduskuntavaaleissa neljä vuotta sitten. Kymenlaaksossa innokkaimmin ennakkoon äänestivät iittiläiset ja virolahtelaiset.

Etelä-Karjalan äänestysprosentti on 38,6 eli noin 40 000 eteläkarjalaista on käynyt äänestämässä. Ruokolahtelaisista äänioikeutetuista uurnilla on käynyt ennakkoon lähes puolet. Ruokolahden ennakkoäänestysprosentti on 47,2.

Yli neljänkymmenen prosentin päästiin Etelä-Karjalassa myös Savitaipaleella ja Imatralla. Laiskimpia ennakkoäänestäjiä ovat lemiläiset, mutta heistäkin uurnilla on käynyt joka kolmas.

Ennakkoäänestämisen suosio on lisääntynyt vaalista toiseen. Varsinainen eduskuntavaalien vaalipäivä on sunnuntaina.