1. yle.fi
  2. Uutiset

IL: Talvista kilpailuohjelmaa aletaan kuvata Lapissa?

Tuottajan mukaan suunnitelmat formaatista ovat pitkällä ja lavarakennelmat tehty, mutta kuvauspaikkaa ei ole vielä päätetty.

televisiotuotanto
Tv-ráiddu govvemat Buolbmatjávrris.
Kaamos-sarjan kuvauksia tammikuussa Utsjoella.Yle Sápmi

Uuden televisio-ohjelman kuvauksia suunnitellaan Lappiin. Iltalehden mukaan Master of Ice and Snow -ohjelmaa varten rakennettaisiin iso ympyrän muotoinen esterata, jossa kilpailijat mittelisivät paremmuudesta.

Tuottaja Anssi Rimpelä kertoo lehdessä, että suunnitelmat formaatista ovat pitkällä ja lavarakennelmat tehty, mutta kuvauspaikkaa ei ole vielä päätetty.

– Saimme Ruotsin Lapista mielenkiintoisen tarjouksen. Tietenkin suomalaisena toivoisin, että Suomesta löytyisi hyvä kuvauspaikka, ja mieluiten lentokentän läheltä eli silloin kyseeseen tulisi Rovaniemi, Kittilä tai Ivalo, Rimpelä sanoo Iltalehdessä.

Ohjelmasta versiot eri maihin?

Lehden mukaan kuvaukset voisivat alkaa ensi tammikuussa.

Rimpelän mukaan ohjelmaa myydään ulkomaille, josta odotetaan eri maista tuotantoryhmiä kuvauspaikalle kuvaamaan omat versionsa kilpailusta. Tuottaja kertoo tapaavansa mahdollisia ulkomaisia ostajia Ranskan Cannesissa tällä viikolla.

Rimpelä kertoo lehdessä tiedostavansa riskit, joita kova pakkanen aiheuttaa tv-tuotannoille. Utsjoella kuvattiin tammikuussa Kaamos-sarjaa, mutta kuvaukset keskeytettiin rahoitusongelmien takia. Ongelmien syyksi on kerrottu arktiset olosuhteet, jotka aiheuttivat ylimääräisiä kustannuksia.

Lue seuraavaksi