1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hämeenlinnan teatteri

Kirsi-Kaisa Sinisalo jättää Hämeenlinnan Teatterin

Sinisalo jättää tehtävänsä vuoden 2019 lopussa.

Kuva: Markku Karvonen / Yle

Hämeenlinnan teatterin johto vaihtuu. Teatterin toimitusjohtaja Kirsi-Kaisa Sinisalo jättää tehtävänsä vuoden 2019 lopussa, kun hänen sopimuksensa loppuu. Sinisalo aloitti tehtävässään 2013.

Teatterin johdon tiedotteessa muistutetaan, että kaupungin avustukset ja valtionavustukset ovat supistuneet teatterille joka vuosi. Teatterin kohtaamat leikkaukset vaikuttivat Sinisalon päätökseen.

– Olemme nähneet ja olen johtajana kokenut, miten suurta epävarmuutta ja pahaa mieltä yt:t lomautuksineen aiheuttavat. Se tie on loppuun kaluttu, on pakko keksiä muita väyliä, Sinisalo kertoo Ylelle

Henkilökunnan antama kritiikki puolestaan ei vaikuttanut lopettamispäätökseen, vakuuttaa kuusi vuotta Hämeenlinnan teatteria johtanut Sinisalo.

– Näissä hommissa pitää lähteä siitä, että kritiikkiä tulee ja sitä pitää sietää.

Sinisalo: Rakennemuutos on tarpeellinen ja Apunen pätevä

Hämeenlinnan kaupunginhallitus vaatii, että teatterin rakenne uudistetaan niin, että sen taloudelliset toimintaedellytykset paranevat pysyvästi. Talouden vahvistamista selvittää parhaillaan Matti Apunen.

Kirsi-Kaisa Sinisalo ei ajattele, että selvitystyö on epäluottamuslause häntä kohtaan. Sinisalo pitää rakennemuutosta ehdottoman tarpeellisena ja Apusta pätevänä uudistajana.

– On löydettävä pysyvästi sellainen rakenne, että voidaan tehdä hyvää taidetta.

Sinisalo kertoo tiedotteessa saattavansa vuoden 2019 ohjelmistosuunnitelmat valmiiksi ja ensi-iltoihin.

Juttua päivitetty Kirsi-Kaisa Sinisalon kommenteilla 10.4. klo 13.11.