1. yle.fi
  2. Uutiset

It-yhtiö Tieto aloittaa yt-neuvottelut – Suomessa uhan alla 210 työpaikkaa

Globaalisti neuvottelut koskevat 700 työpaikkaa.

TietoEVRY
Tiedon pääkonttori
Tiedolla on Suomessa 3 700 työntekijää.Sasha Silvala / Yle

It-yhtiö Tieto aloittaa yt-neuvottelut. Suomessa niillä on vaikutusta 210 työtehtävään. Tiedon uudessa toimintamallissa vähenee tarve sisäiselle koordinoinnille ja hallinnollisille tehtäville.

Suomen yt-neuvottelut koskevat kaikkia toimintoja, poislukien Product Development Services- ja Industry Software -liiketoiminnat. Neuvotteluja käydään kaikissa Suomen toimipisteissä.

Globaalisti Tieto arvioi, että uudistus vaikuttaa 700 työpaikkaan. Isoja vaikutuksia on Suomen lisäksi Ruotsissa ja Tšekissä.

Väenvähennykset toteutetaan tämän vuoden mittaan.

Neuvotteluilla tavoitellaan 30–35 miljoonan euron säästöjä. Ne liittyvät uuteen strategiaan, jonka Tieto julkisti helmikuussa. Silloin yhtiö ilmoitti palkkaavansa lähivuosina 2 500–3 000 uutta työntekijää maailmanlaajuisesti. Tiedon mukaan koko globaalilla it-alalla näkyy muutos, jossa yhdenlaiselle tekemiselle on vähemmän tarvetta ja samalla rekrytoidaan vahvasti esimerkiksi design- ja dataosaamiseen.

– Valitettavasti toimintamme muutos johtaa myös henkilöstövähennyksiin ja nämä päätökset ovat aina vaikeita. Nyt tehtävät toimenpiteet ovat kuitenkin välttämättömiä pitkän aikavälin kilpailukykymme varmistamiseksi – ja teemme kaikkemme tukeaksemme työntekijöitämme tässä muutoksessa, sanoo toimitusjohtaja Kimmo Alkio tiedotteessa.

Tiedolla on Suomessa 3 700 työntekijää ja maailmanlaajuisesti noin 15 000. Suurimmat Suomen-toimipisteet ovat pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Oulussa, Jyväskylässä ja Kuopiossa.

Lue seuraavaksi