Ensimmäinen kappale Aviciin postuumilta albumilta on julkaistu – tähti ehti valita kappaleet ennen kuolemaansa

Kesällä julkaistavan albumin tuotot ohjataan hyväntekeväisyyteen.

Avicii eli Tim Bergling kuoli 20. huhtikuuta 2018. Kuva: AOP

Kun Aviciin eli ruotsalaisen Tim Berglingin kuolemasta oli kulunut kaksi kuukautta, perhe ja levy-yhtiö alkoivat suunnitella tapaa, jolla maailmankuulun säveltäjän, tuottajan ja DJ:n muistoa voisi tyylikkäästi kunnioittaa.

Omanissa vuosi sitten kuollut Bergling oli jo valinnut 16 kappaletta seuraavalle levylleen, mutta niiden tuotanto oli kesken.

Perhe ja levy-yhtiö päättivät viimeistellä kappaleet ja julkaista albumin postuumisti.

– Tim soitti meille 16 valitsemaansa kappaletta sinä iltana, kun hän saapui Omaniin. Se jäi viimeiseksi puhelinpalaveriksemme, Universal Music Nordicin johtaja Per Sundin toteaa Aviciin Youtube-kanavalla julkaistussa (siirryt toiseen palveluun) minidokumentissa.

Perheen toiveesta albumin nimeksi tulee Berglingin etunimi Tim. Albumin tuotot ohjataan kokonaisuudessaan Aviciin muistoksi perustetulle mielenterveysjärjestölle.

– Emme yritä tuottaa kappaleista maailman suurimpia hittejä. Halusimme tehdä niistä sellaisia kuin Tim olisi halunnut niiden olevan, Sundin toteaa.

6. kesäkuuta julkaistavan albumin ensimmäinen kappale S.O.S julkaistiin tänään keskiviikkona. Voit kuunnella kappaleen tästä (siirryt toiseen palveluun).

Avicii ehti julkaista eläessään kaksi albumia.

Hän oli tämän vuosikymmenen EDM- eli elektronisen tanssimusiikin aallon menestyneimpiä tähtiä. Levels, Wake Me Up! ja Hey Brother ovat viime vuosien soitetuimpia kappaleita eri puolilla maailmaa.

Avicii löydettiin kuolleena hotellihuoneestaan Omanissa 20. huhtikuuta 2018. Hän oli 28-vuotias. Omanin poliisin mukaan hänen kuolemaansa ei liittynyt rikosta.

Kommentointi on auki kello 22:een saakka.