Rovaniemen keskustaan suunnitellaan 26-kerroksista hotellia

Sampokeskuksen kiinteistön uusi omistaja haluaa kansainvälisen luokan hotellin kauppakeskuksen kylkeen.

Rovaniemi
Havainnekuva Rovaniemelle suunnitellusta tornihotellista
Havainnekuva Rovaniemelle suunnitellusta tornihotellistaTrevian rahastot

RovaniemiErikoissijoitusrahasto Trevian Suomi Kiinteistöt I osti marraskuussa 2018 Rovaniemen ydinkeskustassa sijaitsevan Sampokeskuksen kiinteistön Citycon Finland Oy:ltä. Nelikerroksisessa kiinteistössä on noin 14 400 neliötä vuokrattavaa pinta-alaa ja 67 vuokralaista.

Nyt Trevian Rahastot AIFM Oy haluaa laajentaa kauppakeskusta rakentamalla keskuksen kylkeen jättimäisen hotellin. Hotelli tulisi Antinkulmana tunnetun kiinteistön tilalle Rovakadun ja Koskikadun risteykseen.

Sijoitusrahasto on kiinnostunut vain tornihotellista. Toimitusjohtaja Kari Kolu sanoo, että hotellin tulee olla vähintään 20-kerroksinen ja siihen tulee mahtua vähintään 250 hotellihuonetta, jotta se kiinnostaa Treviania. Rahaston tavoite on 26 kerrosta ja 400 hotellihuonetta.

Hotellihuoneiden lisäksi tornitaloon tulisi moderneja toimistotiloja, joita ei Kolun mukaan löydy Rovaniemeltä, sekä kongressitiloja. Kolun mukaan tähtäin on 8 000 kerrosneliömetrin suuruisessa rakennuksessa, jossa on huipulla kylpyläosasto.

Lisäksi rakennukseen tulisi pysäköintitilaa läheisten kiinteistöjen käyttöön.

Vielä puuttuu tontti ja luvat

Toimitusjohtaja Kari Kolu arvioi, että realistisesti ajateltuna hotellia voitaisiin päästä rakentamaan 2–3 vuoden kuluttua. Ensin Trevianin pitää saada nykyinen kiinteistö omistukseensa. Tällä hetkellä kiinteistön omistaa Rovaniemen kaupunki.

Hotellihankkeen kustannukset ovat 50–100 miljoonan euron luokkaa.

Jos Trevian pääsee sopimukseen kiinteistön ostamisesta ja asemakaavamuutoksesta tornihotellille Rovaniemen kaupungin kanssa, edessä on mahdollisesti valituskierre oikeudessa. Perinteisesti rakennukset ovat olleet Rovaniemellä maltillisen korkuisia.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Lapin Kansa (siirryt toiseen palveluun).