Porvariryhmistä löytyy tukea kristillisen koulun opetusluvalle: "Kun se on toiminut monta vuotta ihan omin varoin, niin se kyllä ansaitsisi opetusluvan"

Lappeenrannassa toimiva kristillinen koulu on hakenut perusopetuslupaa toistuvasti, tuloksetta.

Kristillinen perusopetus
lappeenrannan kristillinen koulu
Mikko Savolainen / Yle

Kristillisen koulun opetusluvasta on tullut poliittinen kysymys Lappeenrannassa. Perusopetuksesta vastaava lautakunta on vuodesta toiseen kieltäytynyt puoltamasta kristillisen koulun opetuslupaa.

Nyt Lappeenrannan kaupunginhallitus on ottanut asian käsiteltäväkseen. Kaupunginhallituksessa luvan käsittelyn puolesta äänestivät keskustan, kokoomuksen, perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien jäsenet.

Koulu on toiminut 10 vuotta

Koulu on toiminut kannatusyhdistyksen ylläpitämänä, kotiopetusluvalla jo kymmenen vuotta.

– Kun se on toiminut monta vuotta ihan omin varoin, niin se kyllä ansaitsisi sen luvan ja myös sen rahan, joka heille kuuluu. Nythän se kotikuntakorvaus, joka on per oppilas, menee kaupungin kassaan, sanoo keskustan kaupunginvaltuutettu Riitta Munnukka.

Munnukka ehdotti, että asia otetaan vielä kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Lappeenrannan kaupunginhallitus käsittelee Kristillisen koulun opetuslupaa ensi maanantaina. Opetusluvan koululle voi myöntää valtioneuvosto. Lupa on aiemmilla hakukierroksilla evätty. Viimeksi valtioneuvosto perusteli luvan epäämistä taloudellisten edellytysten puutteellisuudella