Riitely Nilsiän ja Kuopion välisestä moottorikelkkareitistä jatkuu – lautakunta valittaa toisen lautakunnan päätöksestä torpata reitti

Kuopion kaupunkirakennelautakunnan mielestä kaupungin ympäristö- ja rakennuslautakunta ei perustellut kiistellyn kelkkareitin kumoamista millään tavalla.

Kuopio
Moottorikelkkareitin liikennemerkki metsän reunassa.
Keijo Salokangas / Yle

Voimakkaita tunteita herättänyttä moottorikelkkareittiä Nilsiän ja Kuopion välille aiotaan edelleen viedä eteenpäin. Kuopion ympäristö- ja rakennuslautakunta kumosi maaliskuun lopussa oman aiemman päätöksensä ja hylkäsi reitin toteuttamisen.

Keskiviikkona kaupunkirakennelautakunta päätti valittaa ympäristö- ja rakennuslautakunnan päätöksestä hallinto-oikeuteen. Kaupunkirakennelautakunnan mukaan ympäristö- ja rakennuslautakunta ei perustellut kelkkareitin torppaamista millään tavalla.

Suunniteltu moottorikelkkareitti on kymmenen kilometrin pituinen ja se kulkee Suuri-Pieksäjärveltä Juurusvedelle Murtolahden halki. Reittiä alettiin suunnitella jo yli kymmenen vuotta sitten ja se on herättänyt voimakasta vastustusta alusta pitäen.

Asukkaat ovat olleet huolissaan esimerkiksi moottorikelkkailun polttoainepäästöistä pohjavesiin. Pääasiallinen vastustuksen syy on kuitenkin yhden maanomistajan Katja Lappalaisen mukaan se, että suunniteltu reitti ylittää syväväylän, jota suunnitellaan lähes ympäri vuoden avoinna pidettäväksi.

Juurusvesi–Suuri-Pieksä-moottorikelkkareitti on osa valmisteilla olevaa maakunnallista moottorikelkkareitistöä.

Juttua täydennetty 11.4. kello 9:09: Lisätty maanomistajien pääasiallinen vastustuksen syy