Oulun Stora Enson suunnittelemat irtisanomiset vaikuttaisivat satoihin ihmisiin – moni heistä joutuisi kouluttautumaan uudestaan työllistyäkseen

Paperityöntekijöille voisi löytyä uutta työtä esimerkiksi kuljetuspuolelta, metalliteollisuudesta tai talotehtailta.

Oulu
Stora Enson tehdas Oulussa.
Paulus Markkula / Yle

Stora Enson suunnittelemat irtisanomiset olisivat Oululle kovin isku sitten Nokian tällä vuosikymmenellä toteuttamien jättipotkujen.

Metsäyhtiö kertoi vastikään, että se saattaa irtisanoa Oulun tehtaaltaan jopa neljäsataa paperityöntekijää. Yt-neuvottelut ovat tällä hetkellä käynnissä.

Jos pahin toteutuu, kuluu aikaa, että heidät saadaan työllistettyä uudelleen. Näin arvioidaan Oulun kaupungin elinkeinopolitiikan toteutuksesta vastaavasta Business Oulusta.

Business Oulun johtaja Juha Ala-Mursula uskoo, että jokainen Stora Ensolla työnsä menettävä joutuisi uudelleenkouluttautumaan ainakin jollakin tavalla. Ala-Mursulan mukaan paperityöntekijöille voisi löytyä uutta työtä esimerkiksi kuljetuspuolelta, metalliteollisuudesta tai talotehtailta.

Samalla heidän olisi kuitenkin myös totuteltava siihen, ettei oma palkka tulisi välttämättä olemaan yhtä hyvä kuin ennen. Paperiliiton mukaan paperityöntekijän keskimääräinen vuosiansio on noin 58 000 euroa vuorolisät sisältäen.

Stora Enson Oulun tehdasta ja sen työntekijöitä koskevat päätökset tehtäneen touko-kesäkuussa.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Mitä sinä haluat tietää? Kysy, me selvitämme! (siirryt toiseen palveluun)