Kirsi Virtanen Sodankylän kunnanjohtajaksi

Virtanen on tällä hetkellä kunnanjohtajana Jämijärvellä.

Sodankylä
Kirsi Virtanen
Kirsi Virtanen muuttaa Sodankylään Satakunnan maisemista.Tuomo Leikkola

Sodankylä on saanut uuden kunnanjohtajan. Hän on Kirsi Virtanen. Virtanen on tällä hetkellä töissä Jämijärven kunnanjohtajana Satakunnassa.

Virtanen oli kunnanhallituksen ehdokas virkaan.

Sodankylän kunnanvaltuusto valitsi uuden kunnanjohtajan torstaina aamupäivällä. Valinta oli yksimielinen ja syntyi ilman keskustelua. Päätös syntyi 15 minuuttia valtuuston kokouksen alkamisesta.

Viimeistään syksyllä Sodankylään

Virtanen on mielissään valtuuston yksimielisestä valinnasta.

– Valtavan nöyräksi eteläpohjalaisen veti tämä luottamus. Ei oikeastaan parempaa alkua voi kuvitellakaan lähteä tekemään yhteistyötä ja kehittämään kuntaa, Virtanen sanoo.

Virtanen aikoo ottaa viran vastaan ja muuttaa perheineen Sodankylään loppukesästä tai viimeistään syksyllä. 47-vuotias Virtanen on koulutukseltaan rakennusarkkitehti ja hallintotieteiden maisteri. Hän on ennen Jämijärven kunnanjohtajan tehtäviä ollut töissä muun muassa Kauhajoen ja Lapuan kaupunkien palveluksessa.

Kunnanjohtaja vaihtuu, koska nykyinen kunnanjohtaja Viljo Pesonen jää eläkkeelle ensi kesänä.

Varalle kunnanhallitus esitti Jyrki Mannista. Tämä ei kuitenkaan kelvannut kaikille valtuutetuille, vaan viran varahenkilöstä äänestettiin. Manninen sai yli puolet äänistä ja hänet valittiin varalle.