Saloon avautui kyberturvallisuuslaboratorio – yrityksiä houkutellaan mukaan kehitystoimintaan

Salon IoT-kampuksella avattussa kyberturvallisuuslaboratoriossa voi testata esimerkiksi äly-laitteiden tietoturvallisuutta.

Lyhyet
Tietoliikenteen 5g-yhteydet ovat lähitulevaisuutta.
Risto Degerman / Yle

Saloon on avattu kyberturvallisuuslaboratorio.

Turun ammattikorkeakoulun Salon IoT-kampuksella sijaitsevassa pisteessä yritykset voivat kokeilla tietoturvaan liittyviä varmistuksia äly-tuotteissaan ja niin kutsutussa esineiden internetissä. Laboratoriossa tekonolgiatoimijat voivat olla ammattikorkeakoulun tiedotteen mukaan mukana tutkimus- ja kehitystoiminnassa.

– Osallistumalla laboratorion toimintaan yritykset edesauttavat yhteistä hyvää. Tuloksemme hyödyntävät kaikkia yrityksiä toimialasta riippumatta, sillä kyberturvallisuus leikkaa läpi koko yhteiskunnan ja toimijaverkostot yksittäisten yritysten, tekniikoiden ja toimijoiden lisäksi, toteaa Turun yliopiston kauppakorkeakoulun lehtori Antti Tuomisto tiedotteessa.

Laboratorioinvestoinnit on tehty Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella.

Toimintaa kehitetään tiedotteen mukaan EU:n Euroopan aluekehitysrahaston rahoituksella KYBERVALIOT-yhteishankkeessa, jossa ovat mukana Turun ammattikorkeakoulun lisäksi Turun yliopisto ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK.

Lue lisää:

5G-teknologia voi mullistaa viihteen, teollisuuden ja liikenteen – samalla yksityisyys kapenee ja hybridisodankäynnille tulee uusia keinoja Kodin älylaitteet yleistyvät vauhdilla, mutta tietoturva ja lainsäädäntö laahaavat perässä – "Kameralla varustettua laitetta voidaan seurata"