Mitä tehdä, kun ryhmäkeskustelut kilkattavat yötä päivää? Jaa kokemuksesi ja parhaat vinkkisi!

Somen ryhmäkeskusteluissa vaihdetaan kuulumisia ja sovitaan tärkeistä työprojekteista, mutta spämmätään myös paljon turhaa.

sosiaalinen media
Kolme miestä selailee älypuhelimia
Toni Pitkänen / Yle

Huomisen ryhmätyö, viikonlopun bileet ja ensi kesän polttarit. Työpaikan sporttitiimi, naapurien sokerinlainauskerho ja oman perheen sisäinen family group. Yhdistyksen hallituksen ryhmä ja kaveriporukan höpötysrinki.

Siinä muutamia esimerkkejä erilaisista ryhmistä, joihin sinäkin saatat kuulua.

Kuopiossa opiskelevan Niklas Lehtosen puhelimessa on jopa 15 opiskeluun, kaveripiiriin ja ainejärjestötouhuihin liittyvää keskusteluryhmää, joissa kussakin on 10–15 henkilöä.

– Osa on ihan vitsipalstoja. Välillä keskustelu on ihan tyhjänpäiväistä, välillä siellä sovitaan tärkeistä asioista, Lehtonen luonnehtii.

Mies naputtaa puhelinta
Niklas Lehtonen kuuluu jopa 15 erilaiseen keskustleuryhmään.Toni Pitkänen / Yle

Toisinaan puhelin kilkattaa jatkuvasti, kun ryhmiin tulvahtaa tekstiä, ääniviestejä, videoita, kuvia ja linkkejä. Lehtonen kertoo lukevansa kaikki viestit.

– Mutta en välttämättä samantien. Olen ratkaissut viestitulvan niin, että mykistän ryhmiä. Yksityisviestit ovat asia erikseen.

Mihin viestiryhmiin sinä kuulut ja millaisia kokemuksia sinulla on isoista viestiryhmistä? Miten viestitulva vaikuttaa elämääsi?

Onko ryhmissäsi jouduttu sopimaan viestittelyn pelisääntöjä? Mihin vuorokauden aikaan ryhmäkeskusteluissa saa viestitellä ja mistä asioista? Entä mikä on paras päätös, jonka olette tehneet?

Jaa kokemuksesi ja parhaat vinkkisi alla! Keräämme vastauksia maanantaiaamuun asti.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.