1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Maailman tunnetuin tubettaja PewDiePie lähti uuden striimauspalvelun keulakuvaksi

PewDiePien mukaan DLive kohtelee sisällöntuottajiaan taloudellisesti paremmin kuin isot striimauspalvelut.

viihde
PewDiePie eli Felix Kjellberg
PewDiePie eli Felix KjellbergJohn Lamparski / Getty Images

YouTuben tilatuin kanava PewDiePie alkaa tehdä livestriimejä DLive-nimiselle, pelaajille suunnatulle videopalvelulle.

PewDiePie, joka on syntyperältään ruotsalainen ja oikealta nimeltään Felix Kjellberg, kertoo aikovansa käyttää striimeissään pelkästään DLivea . Tubettajan ja DLiven yhteistyö kestää viihdesivusto Varietyn (siirryt toiseen palveluun) mukaan ainakin kuukausia.

Sitä, millaisella sopimuksella PewDiePie siirtyy DLivelle, ja kuuluuko siihen myös sivuston mainostamista laajemmin, ei ole uutisoitu.

Siirtymistään uuden sivuston keulakuvaksi PewDiePie itse perustelee sillä, että DLive kohtelee sisällöntuottajiaan taloudellisesti paremmin kuin isot striimauspalvelut. Sivusto mainostaa itseään sillä, että se ei kahmaise itselleen jopa kymmenien prosenttien suuruista osuutta tubettajien aikaansaamista tuotoista kuten muut sivustot.

PewDiePien mukaan sivustolla striimaajat eivät kilpaile keskenään vaan voivat paremminkin tukea toisiaan. Hänen ensimmäisestä striimistään sunnuntaina (siirryt toiseen palveluun) ollaankin rakentamassa sisäänheittotilaisuutta: PewDiePie kertoo lahjoittavansa striimissä DLiven sisäistä valuuttaa muille kanavan sisällöntuottajille sen mukaan, kuinka paljon seuraajia he ovat onnistuneet keräämään.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Vuonna 2017 perustetulla DLivellä on sivuston mukaan on yli kolme miljoonaa aktiivista käyttäjää kuukausitasolla. Pelaamistaan striimaavat palveluun jo entuudestaan muun muassa suosikit Ltzonda ja DabPlays.

YouTubessa PewDiePien kanava (siirryt toiseen palveluun) on ollut jo vuosia sivuston ykkönen tilaajien määrässä, häntä seuraa nykyisin yli 93 miljoonaa käyttäjää. Hän käy tosin tiukkaa kamppailua kärkipaikasta intialaisen Bollywood-musiikkia tuottavan T-Series-levy-yhtiön kanssa.

Jutussa on käytetty lähteinä Varietyn artikkelia "PewDiePie Picks DLive as Exclusive Live-Streaming Platform, Will Donate Up to $50,000 to Other Creators" ja Deadline.comin artikkelia "Pie Switches Streams From YouTube To Blockchain Upstart DLive".

Jutun kommentointimahdollisuus on auki klo 22.00 saakka.

Lue lisää:

YouTube-kuninkaan fanit kävivät vastaiskuun idolinsa puolesta – ruotsalainen PewDiePie pitää pintansa suosituimpana

Maailman tunnetuinta YouTube-tähteä syytetään jälleen rasismista

YouTube-kanavan kuninkuus vaihtuu – ruotsalainen PewDiePie menettää valtikkansa intialaiselle Bollywood-musiikkikanavalle

Lue seuraavaksi