1. yle.fi
  2. Uutiset

Rovaniemen kaupungintalo ei tarvitse isoa peruskorjausta

Rovaniemen kaupungintalo on pääpiirteittäin hyvässä kunnossa.

Rovaniemi
Rovaniemen kaupungintalo.
Rovaniemen kaupunki

Rovaniemen kaupungintalo on pääpiirteittäin hyvässä kunnossa eikä rakennus vaadi laajamittaista peruskorjaamista. Tämä käy ilmi vasta valmistuneesta tarveselvityksestä, jonka Rovaniemen kaupunki on teettänyt. Selvityksen mukaan talon sisätilat ovat säilyneet tekniseltä kunnoltaan ikäänsä nähden varsin hyvin.

Korjaustarpeita Alvar Aallon toimiston suunnittelemassa rakennuksessa on muun muassa ilmanvaihtolaitteiden uusiminen, kuitulähteiden poistaminen ja ulkovaipan tiivistäminen. Vielä ei ole tiedossa, paljonko korjaukset maksavat.

Kaupungintalon sisäilmaongelmat johtuvat todennäköisesti mineraalivillakuiduista, mutta sisäilmatutkimukset jatkuvat myöhemmin kun talo on tyhjennetty. Kaupungintalo tyhjennetään työntekijöistä ensi syksyyn mennessä sisäilmaongelmien vuoksi.

Selvityksessä esitetään kaupungintalon nykyisen tilankäytön tehostamista sekä toimistotilojen käyttäjämäärän lisäämistä noin sadalla henkilöllä.

Korjauspäätös myöhemmin

Tarveselvitystä käsitellään liikelaitoksen johtokunnassa ensi viikolla. Kaupungintalon korjaushanke jatkuu hankesuunnittelulla, jonka aloittamisesta päättää myöhemmin keväällä kaupunginhallitus. Tavoitteena on laatia lopullinen huonetilaohjelma, valita rakennuksen korjaustapa, valmistella suunnitelmat korjausta varten sekä laatia kustannusarvio ja korjausaikataulu.

Kaupungintalon korjaus on tarkoitus toteuttaa erillisenä investointina, josta kaupunginvaltuusto päättää myöhemmin erikseen.

Lue seuraavaksi