Kauhavan kuolemantapausta epäillään kuolemantuottamukseksi

Poliisi epäilee toista pidätettynä olevaa kauhavalaismiestä törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

henkirikokset
Poliisi-teksti poliisiauton kyljessä.
Petri Lassheikki / Yle

Poliisi on selvittänyt pääosin miehen kuolemaan johtaneiden tapahtumien kulun kauhavalaisasunnossa. Paikkakuntalainen mies löytyi menehtyneenä Kauhavalla yksityisasunnosta tiistaina aamupäivällä. Poliisin selvityksen mukaan kuolleena löytynyttä miestä oli pahoinpidelty ennen hänen menehtymistään. Tapahtumat ajoittuvat maanantai-illan ja tiistaiaamun välille.

Pohjanmaan poliisi on pidättänyt kaksi miestä kuolemantapaukseen liittyen. Tapahtumapaikalla oli ollut kolme miestä, jotka olivat nauttineet alkoholia. Poliisi oli tavannut asunnolta asunnon haltijan ja menehtyneen miehen. Kolmas oli poistunut paikalta, mutta tavoitettiin myöhemmin.

Poliisin mukaan asiassa ei ole tämän hetkisten tietojen mukaan syytä epäillä henkirikoksen tunnusmerkistön täyttävää tekoa. Poliisi epäilee toista pidätettynä olevaa kauhavalaismiestä törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Hänen mahdollista vangitsemistaan tulee esittää Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudelle perjantaina puoleen päivään mennessä.