1. yle.fi
  2. Uutiset

Sorsapuiston tekojääradan rakennustyöt alkavat tässä kuussa

Kenttä ei ole tänä kesänä käytössä maanrakennustöiden vuoksi

Tampere
Sorsapuisto Tampere
Sorsapuiston kenttä sijaitsee lähellä Tampere-taloa. Vuonna 2020 samalla paikalla on tekojäärata.Jani Aarnio / Yle

Pitkään suunnitellun tekojääradan rakentaminen alkaa Tampereen Sorsapuistossa. Valmistelutyöt alkavat huhtikuun lopussa ja kenttä on suljettuna toukokuun alusta lokakuun loppuun.

Tekojäärataputkiston rakentaminen alkaa keväällä 2020, eli ensi talvena kentällä luistellaan vielä luonnonjäällä. Tampereen kaupungin mukaan tekojäärata saadaan käyttöön syksyllä 2020.

Tänä vuonna tehtävissä maanrakennustöissä hyödynnetään Sulkavuoren jätepuhdistamon louhintatöistä syntyvää louhetta ja mursketta. Louheen ajo Sorsapuistoon voi aiheuttaa ajoittaista häiriötä lähialueella, ja kuljetustyötä voidaan tehdä myös yöaikaan.

Lisää harrastusmahdollisuuksia kesällä ja talvella

Uusi tekojäärata soveltuu muun muassa jääpallon pelaamiseen ja pikaluisteluun. Tekojääradan läheisyyteen tulee myös yksi kaukalo.

Sorsapuiston uusitusta kentästä on tulossa myös kesäisin monipuolinen liikunnan alue, jossa voi esimerkiksi pelata koripalloa, harrastaa salibandya tai pelata pöytätennistä.

Lisäksi kaupunki on alustavasti suunnitellut alueelle beach volley -kenttää ja juoksusuoraa, jossa voisi myös hypätä pituutta.

Lue seuraavaksi