Napapiirin Energia ja Vesi teki 17 miljoonan liikevoiton

Konsernin tulos miltei kaksinkertaistui edellisvuodesta.

Rovaniemi
Suosiolan voimalaitos Napapiirin energia ja vesi
Napapiirin energia ja vesi

Rovaniemen kaupungin omistama Napapiirin Energia ja Vesi -konserni teki viime vuonna 17,2 miljoonan euron liikevoiton. Konsernin tulos ennen veroja ja tilinpäätössiirtoja oli 10,4 miljoonaa euroa, mikä on lähes kaksinkertainen edellisvuoteen verrattuna.

Napapiirin Energia ja Vesi -konsernin hyvän tuloksen taustalla oli toiminnan tehostaminen ja tukkusähkön hinnan nousu pohjoismaisessa sähköpörssissä.

– Tulos tehtiin tilanteessa, jossa asiakashintoja ei nostettu missään tuoteryhmässä, konsernin hallituksen puheenjohtaja Lasse Kontiola (kesk.) sanoo konsernin tiedotteessa.

Konserniin kuuluvan Napapiirin Infra Oy:n yhteistyösopimukset Rovaniemen kaupungin infrapalveluissa loppuivat alkuvuodesta 2019 ja yhtiössä käytiin yt-neuvottelut.

Napapiirin Energia ja Vesi - konsernin tilikauden investoinnit olivat yhteensä euroa 25,2 miljoonaa, joista emoyhtiön osuus oli 11,6 miljoonaa. Rovaniemen Verkko Oy:n investoinnit olivat 2,8 miljoonaa ja Napapiirin Vesi Oy:n investoinnit 10,6 miljoonaa euroa. Konserniin kuuluu myös valokuituverkkoyhtiö Napapiirin Kuituverkot Oy.