1. yle.fi
  2. Uutiset

Rinteen nenä haistaa yllätyksiä hallitusneuvotteluissa: Helppo ratkaisu, jos vedetään oikeista naruista – Yle seurasi hetki hetkeltä vaalien jälkipuintia

Katso jutusta Antti Rinteen ja Jussi Halla-ahon videohaastattelut. Yle seurasi tässä artikkelissa vaalien jälkeisen päivän tapahtumia ja kommentteja.

eduskuntavaalit
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne puolueen kiitoskahveilla puoluetoimistolla Helsingissä maanantaina
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne puolueen kiitoskahveilla puoluetoimistolla Helsingissä maanantaina.Vesa Moilanen / Lehtikuva

SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan epävirallisia hallituskeskusteluja on jo käyty.

Rinne sanoo keskustelleensa ennen vaaleja puheenjohtajien kanssa, ja vaalien jälkeen epävirallisia keskusteluja on käyty "muiden puolueiden" ihmisten kanssa. Vastoin yleistä käsitystä Rinne arvioi, että hallitusneuvotteluista voisi tulla helpot.

– Neuvottelijanenäni haistaa, että tässä voisi olla helpomminkin neuvottelutulos saatavissa, kunhan vedetään oikeista naruista ja viedään asioita oikealla tavalla eteenpäin. Saattaa löytyä hyvinkin sellaista poliittista tahtoa, että hallitus pistetään pystyyn, Rinne sanoi iltapäivällä SDP:n kahvitilaisuudessa Helsingin Hakaniemessä.

Katso tästä Rinteen haastattelu.

Ylen toimittaja Matti Koivisto haastatteli Antti Rinnettä SDP:n vaalikahvitilaisuudessa Helsingin Hakaniemessä.

Aamulla Rinne sanoi Ylen aamu-tv:ssä, että "näyttää epätodennäköiseltä", että PS olisi Rinteen johtamassa hallituksessa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vastasi hieman myöhemmin Rinteelle, ettei salkkuja kannata jakaa vielä tässä vaiheessa.

Katso tästä videosta Halla-aho Ylen haastattelussa tänään.

Ylen toimittaja Marjatta Rautio haastatteli Halla-ahoa Perussuomalaisten puoluetoimistolla.

Vaaleissa pahimman tappion kokeneen sinisten puoluesihteeri Matti Torvinen totesi Radio Suomen päivässä, että puolue jatkaa toimintaansa.

Torvinen uskoo, että neljän vuoden kuluttua puolue saa jälleen kansanedustajia.

Viime vaalien äänikuningas, nyt eduskunnasta pudonnut sinisten ministeri Jari Lindström sanoi eilen Ylelle, että "pahin mahdollinen tapahtui".

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ei ole tänään halunnut kommentoida millään tavalla vaalitappiota.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue seuraavaksi