1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rauhanturvaaminen

Suomalainen rauhanturvaaja loukkaantui vahingonlaukauksesta Irakissa – hänen tilansa on vakaa

Rauhanturvaajan pistooli laukesi asetta käsiteltäessä ja luoti osui omaan reiteen.

rauhanturvaaminen
Suomalaisia rauhanturvaajia
Jussi Nukari / Lehtikuva

Suomalainen rauhanturvaaja on loukkaantunut Irakissa perjantai-iltana tapahtuneessa vahingonlaukauksessa. Rauhanturvaajan pistooli laukesi asetta käsiteltäessä ja luoti osui hänen omaan reiteensä, Maavoimat kertoo (siirryt toiseen palveluun).

Maavoimien mukaan onnettomuus tapahtui tukikohdan sisällä suomalaisten majoituksessa. Rauhanturvaaja sai paikan päällä välittömästi ensiapua ja hänet evakuoidaan jatkohoitoa varten Bagdadiin. Tilanteesta ei aiheutunut vaaraa sivullisille.

Maavoimien valmiuspäällikkö eversti Pasi Hirvonen kertoo Ylelle, että loukkaantunut rauhanturvaaja on ollut tapahtuman jälkeen tajuissaan ja hänen tilansa on vakaa.

– Hän odottaa pääsyä Bagdadiin ja se tapahtuu, kun tapahtuu. Tukikohdassa, jossa hän on palvellut, on erinomainen lääkintähuoltokyky. Joten hän on hyvän hoidon siellä jo saanut, Hirvonen sanoo.

Valmiuspäällikkö Hirvosen mukaan tapahtumasta on käynnistetty tutkinta, jossa selvitetään perusteellisesti onnettomuuden syyt. Rauhanturvaajan läheiset ovat saaneet tiedon loukkaantumisesta.

Irakissa on Puolustusvoimien sivujen mukaan 80 suomalaista rauhanturvaajaa Yhdysvaltain johtamassa koalitiossa, joka antaa sotilaallista tukea Isisiä vastaan.

Lue seuraavaksi