CNN: Amerikkalaissairaala haastoi saudiprinssin oikeuteen – jätti maksamatta 3,5 miljoonan dollarin laskun kaksivuotiaan hoidosta

Prinssi lupasi maksaa kokonaisuudessaan harvinaisesta geneettisestä sairaudesta kärsivän lapsen hoidon, mutta sairaalalaskua ei ole lyhennetty lähes puoleentoista vuoteen.

Saudi-Arabian kuninkaalliset
Lapsi lääkärissä.
Ilkka Klemola / Yle

Bostonin lastensairaala on haastanut saudiprinssin oikeuteen maksamattomista hoitolaskuista, kertoo uutiskanava CNN (siirryt toiseen palveluun).

Prinssi lupasi maksaa kokonaisuudessaan kaksivuotiaan hoidon sairaalassa. Lapsi kärsii harvinaisesta geneettisestä sairaudesta, spinaalisesta lihasatrofiasta, jota ei pystytä hoitamaan tämän kotimaassa.

Oikeuteen haastettu saudi on hänen kuninkaallinen korkeutensa prinssi Abdelilah bin Abdelaziz bin Abdulrahman Al Faisal Al Saud, kertoo CNN. Lisäksi oikeuskanne on nostettu prinssin edustajana ja henkilökohtaisena lääkärinä toimivaa miestä vastaan.

Kanteen mukaan vastaajat ovat velkaa lastensairaalle 3,5 miljoonaa dollaria eli vajaat 3,1 miljoonaa euroa hoitamattomista sairaalalaskuista. Prinssi on maksanut tähän mennessä vain 750 000 dollaria (662 500 euroa) lapsen hoitokuluista siitä huolimatta, että hän on toistuvasti luvannut sairaalle tekevänsä lisää tilisiirtoja.

Myös lapsen vanhemmat ovat kertoneet, että prinssi on vakuuttanut suoraan heille kustantavansa kalliin hoidon.

Lapsi on ollut hoidossa Bostonin lastensairaalassa marraskuusta 2017 lähtien. Ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa maksuerä lapsen hoitokuluista on maksettu joulukuussa 2017.

Tilanne on johtanut lapsipotilaan epävarmaan tilanteeseen hoidon jatkon kannalta, ja sairaala puolestaan kärvistelee jatkuvasti kohoavan laskupinon kanssa.

Saudi-Arabian Yhdysvaltain-lähetystö ei ole kommentoinut CNN:lle tapausta.

Aiheesta lisää:

Boston hospital sues Saudi prince over $3.5 million in unpaid bills for child with rare disease (siirryt toiseen palveluun)

Synnyttänyt äiti kahlittiin sänkyyn, lapsi voi jäädä pantiksi – Maailmalla sairaalat pitävät potilaita vankeina, jos heillä ei ole varaa maksaa hoitoaan