Pohjois-Korean johtaja Kim Jong Un vaatii Yhdysvaltoja muuttamaan asennettaan vuoden loppuun mennessä

Keskusteluyhteyden katkeaminen Yhdysvaltain kanssa voi johtaa entisen kaltaisiin jännitteisiin, uhittelee Kim.

Pohjois-Korea
Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tapasivat helmikuun lopussa Vietnamissa. Kuvan välitti Pohjois-Korean virallinen uutistoimisto.
Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tapasivat helmikuun lopussa Vietnamissa. Kuvan välitti Pohjois-Korean virallinen uutistoimisto.EPA

Pohjois-Koren johtaja Kim Jong Un sanoi perjantaisessa puheessaan, että keskustelun katkeaminen Yhdysvaltain kanssa kasvattaa riskiä, että maiden välillä palataan aiemman kaltaiseen jännitteeseen.

Pohjois-Korean johtaja haluaa tavata Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin kolmannen kerran, mutta edellyttää, että Trump tulisi tapaamiseen oikealla asenteella. Aikaa asenteen muuttamiseen Kim antaa vuoden loppuun.

Kim sanoi odottavansa, että Yhdysvallat päättää asenteen muutoksesta tämän vuoden loppuun mennessä.

– Se mitä tarvitaan on, että Yhdysvallat lopettaa nykyisen kaltaisen laskelmoinnin ja tulee luoksemme uudella asenteella, Kim sanoi valtiollisen mediayhtiö KCNA:n mukaan.

Aiheesta lisää:

Trump varoittaa Pohjois-Koreaa korjaamasta ohjusten laukaisualustaa

Viisi päivää mönkään menneestä huippukokouksesta: Pohjois-Korean sanotaan korjaavan ohjusten laukaisupaikkaa

Analyysi: Kim lähti huipputapaamisesta voittajana, koska Trump kutsui häntä suureksi johtajaksi – ja Koreassa sillä on iso merkitys

Lähteet: AP, REUTERS