Kärhämöinti Helsingin Narinkkatorin vaalitilaisuudessa jatkui – poliisi tekemässä rikosilmoitusta pahoinpitelystä

Naista lyötiin Suomen kansa ensin -puolueen vaaliteltalla.

Naista lyötiin tai huitaistiin Helsingin Narinkkatorilla Suomen kansa ensin -puolueen vaalitilaisuudessa. Kuva: Antti Pilke / Yle

Naista lyötiin pään seudulle Helsingin Narinkkatorilla olleen vaalitilaisuuden yhteydessä lauantaina iltapäivällä.

Helsingin poliisin johtokeskuksen mukaan Suomen kansa ensin -puolueen vaalitilaisuuden yhteydessä yhtä henkilöä oli huitaistu tai lyöty.

Kyse oli poliisin mukaan yksipuolisesta teosta. Poliisi kertoo, että uhri kuului kampanjoineen puolueen väkeen tai kannattajiin.

Poliisi näki tapahtuman ja tekee oma-aloitteisesti rikosilmoituksen epäillystä pahoinpitelystä.

Loukkaantunut nainen toimitettiin paikalta ambulanssilla lääkärin tarkastettavaksi.

Paikalla oli useita poliisipartioita, sillä Narikkatorilla oli samaan aikaan myös muita vaalitilaisuuksia.

Useita poliiseja oli Suomen kansa ensin -puolueen vaaliteltan ja yleisön välissä. Yleisöstä heiteltiin vaalitilaisuuden pitäjiä ja julisteita kohti kananmunia.

Saman puolueen tilaisuudessa oli levottomuutta myös perjantaina. Helsingin poliisin mukaan perjantaina sattui jonkinlainen käsirysy.

Eduskuntavaalikampanjoiden aikana on puhuttu paljon ilmapiirin kiristymisestä. Agressiivinen ilmapiiri on pakottanut puolueet kiristämään turvatoimiaan.

Ulkoministeri Timo Soinia yritettiin lyödä Korson maalaismarkkinoilla Vantaalla maaliskuun lopulla. Seuraavana päivänä Vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokas Suldaan Said Ahmedin kimppuun käytiin Helsingin Itäkeskuksen metroasemalla.

Lue myös: