1. yle.fi
  2. Uutiset

Näin seuraat eduskuntavaalitulosta Varsinais-Suomessa

Saat vaalitulokset nopeimmin ja kattavimmin, jos puhelimestasi löytyvät nämä kaksi sovellusta: Yle Areena ja Uutisvahti.

eduskuntavaalit
Vaalivirkailija leimaa äänestyslipun.
Jyrki Lyytikkä / Yle

Eduskuntavaalien tulos selviää tänään, kun suomalaiset käyvät antamansa äänensä suosikkiehdokkailleen. Yle lähettää vaaleista kattavasti sisältöjä kaikkiin välineisiin niin valtakunnallisesti kuin alueellisesti.

Äänestyspaikat ovat avoinna tänään 9–20. Alustavat tiedot ennakkoäänestyksen tuloksesta julkaistaan kello 20 alkaen ja vaalien koko tulos valmistuu illan ja yön aikana.

Illan tärkein nettiosoite on Ylen valtakunnallinen vaalien tulospalvelu(siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun), josta löydät myös vaalituloksen Varsinais-Suomeen ja kaikkiin vaalipiirin kuntiin. Muut Ylen vaalisisällöt löydät täältä.

Ylen Voitto-robotti uutisoi kaikkien kuntien äänestystulokset automaattisesti sitä mukaa, kun ääntenlaskenta valmistuu. Lisäksi Yle uutisoi Varsinais-Suomen uusien kansanedustajien nimet heti tuloksen varmistuttua. Saat alueelliset tulokset nopeimmin lataamalla puhelimeesi täältä Yle Uutisvahdin ja tilaamalla vaikkapa ilmoitukset kotikuntaasi koskevista uutisista.

Vaalien tulosseuranta alkaa TV 1 -kanavalla kello 19.30 ja Radio Suomessa kello 19.50. Varsinais-Suomen vaalipiirin alueellinen tuloslähetys alkaa radiossa kello 20.10 ja sitä voit seurata netissä täältä.

Etkö ole vielä päättänyt, ketä äänestät? Ylen Vaalikone auttaa(siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun).

Varsinais-Suomen vaalipiiristä valitaan 17 kansanedustajaa.

Täältä voit lukea ennakkoasetelmat vaaleihin.

Vaalitulos vahvistetaan 17.4.2019 ja uusi eduskunta aloittaa työnsä 23.4.

Lue seuraavaksi