Meri-Lappi saamassa kaksi kansanedustajaa: Katri Kulmuni ja Kaisa Juuso

Ennakkoäänissä Keskustan Katri Kulmuni oli Lapin äänikuningatar. Kulmuni sai yli 5000 ennakkoääntä.

Meri-Lappi
Kaisa Juuso
Perussuomalaisten ykkösehdokkaaksi Lapista on ennakkoäänten perusteella nousemassa Kaisa Juuso Torniosta.Perttu Ruokangas / Yle

Meri-Lappi on saamassa uuteen eduskuntaan kaksi kansanedustajaa. Keskustan Katri Kulmuni oli ennakkoäänten perusteella koko Lapin äänikuningatar ja sai 5035 ennakkoon annettua ääntä. Kun äänistä oli laskettu 39 prosenttia Kulmunin äänisaalis oli 5285 ääntä.

Myös perussuomalaisten lappilainen kansanedustaja olisi ennakkoäänten perusteella tulossa Meri-Lapista. Torniolainen Kaisa Juuso oli ennakkoäänten perusteella puolueensa selvä ykkönen Lapissa 2793 äänellä. Kun äänistä oli laskettu 39 prosenttia, Juuson äänisaalis oli jo yli 3000.

– Mahtavaltahan tämä tuntuu, jos pitää kutinsa loppuun asti. En osannut odottaa näin selkeää ykkösasemaa, kun viimeksi kuitenkin oli paljon tasaisempaa. Vielä ei ihan uskalla onnitella, Juuso toteaa.

Kulmunin ja Juuson lisäksi Lapin uusiksi kansanedustajiksi valittaisiin ennakkoäänten perusteella myös Keskustan Mikko Kärnä, Vasemmistoliiton Markus Mustajärvi, SDP:n Johanna Ojala-Niemelä, sekä Kokoomuksen Heikki Autto.