Hyppää sisältöön

Eeva Kalli kovalla äänimäärällä eduskuntaan ensiyrittämällä – isänsä jalanjäljissä

Eeva Kalli pääsi läpi keskustan ylivoimaisena ääniharavana.

Kuva: Antti Laakso / Yle

Molemmat Satakunnan keskustan istuvat kansanedustajat päättivät pitkän eduskuntauransa ja tie oli auki uusille kasvoille.

Eeva Kalli lähti yrittämään kansanedustajan paikkaa isänsä jalanjäljissä. Heti ensimmäinen yritys tuotti tulosta. Kallin läpimeno varmistui käytännössä jo ennakkoäänteen jälkeen.

– Varmana sitä ei silti voinut pitää, koska keskustan äänestäjät ovat perinteisesti liikkeellä ennakkoon, eikä varsinaisen vaalipäivän tuloksista voi tietää, Kalli toteaa.

Keskustan valtakunnallinen äänimäärä sai Kallin epäilemään myös omia mahdollisuuksiaan. Illan edetessä hän uskalsi kuitenkin jo hieman iloita.

– Valtakunnallinen tulos painaa pettymyksenä takaraivossa, mutta omasta äänimäärästäni olen samaan aikaan häkeltynyt, onnellinen ja kiitollinen.

Kallin lähipiiri yhtyi vaalivalvojaisissa riemuun. Isä, Timo Kalli oli tosin siinä vaiheessa vielä keräämässä tyttärensä vaalimainoksia teiden varsilta.

Kansanedustajan työ ennalta tuttua

Eeva Kalli ei osaa vielä arvioida, mitä tuleva ura kansanedustajana tuo tullessaan. Toki jossain määrin se on tuttua jo entuudestaan.

– Lähden eduskuntaan omana itsenäni, mutta onhan siitä hyötyä, että olen voinut seurata kotona isän kautta, mitä kansanedustajan työ on. Olen nähnyt sitä myös työtehtävieni kautta muiden poliitikkojen esikunnassa.

Eeva Kalli on toiminut muun muassa elinkeinoministerin ja pääministerin neuvonantajana. Nyt hän on äitiyslomalla vaikuttajaviestintään erikoistuneen Miltton Networksin toimitusjohtajan ja johtavan neuvonantajan tehtävistä.

– Yle seuraa vaali-iltaa hetki-hetkeltä

Tulospalvelu (siirryt toiseen palveluun) kertoo, miten eri puolilla Suomea äänestettiin

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

.
.