Eduskunnasta putoamassa oleva Kimmo Tiilikainen: "Vaalipiirin vaihtaminen on riski"

Ehdokkuus Helsingin vaalipiirissä ei näytä riittävän kansanedustajapaikkaan. Tiilikaisen mukaan keskusta teki, mitä lupasi. Se ei silti riittänyt.

eduskuntavaalit
Kimmo Tiilikainen ympäristöministeri
Markku Pitkänen / Yle

Keskustan Kimmo Tiilikainen joutui pettymään vaalitulokseen ja on putoamassa eduskunnasta.

– Onhan eduskunnasta putoaminen pettymys. Kun ehdolle vaaleihin lähtee niin ainahan sitä toivoo, että tulisi valituksi, toteaa pettynyt Tiilikainen.

Kimmo Tiilikainen sanoo tienneensä, että vaalipiirin vaihtaminen on riski. Sipilän hallituksessa asunto-, energia- ja ympäristöministerinä toiminut Tiilikainen siirtyi Kaakkois-Suomen vaalipiiristä Helsingin vaalipiiriin ennen kuntavaaleja vuonna 2017. Tietoinen riski realisoitui nyt.

"Isänmaan rakentajia tarvitaan jatkossakin"

Keskustassa osattiin varautua vaalitappioon. Vaikka gallupien valossa asia oli tiedossa, on se silti puolueessa pettymys. Kuten Kimmo Tiilikainen kertaa, keskusta teki, mitä lupasi.

– Panimme Suomen kuntoon ja nostimme Suomen talouden. Työllisyys koheni rutkasti ja velaksi eläminen loppui. Menneistä saavutuksista ei kuitenkaan nyt palkittu. Me emme sortuneet helppoihin lupauksiin. Me emme revi vaan rakennamme. Ja tulevaisuudessa tullaan jatkossakin tarvitsemaan isänmaan rakentajia.

Tiilikainen muistuttaa, että keskusta on ollut tukalissa paikoissa ennenkin. Hänen mukaansa rakentavaa otetta tarvitaan jatkossakin.

– Jatkossakin pitää yrittää ottaa kaikki ihmiset ja maan osat huomioon.

Työt jatkuvat toimitusministerinä

Ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen jatkaa töitään toimitusministeriössä, vaikka kansanedustajan paikka ei uusiutunut. Tiilikaisen mielestä tehtävänä on edelleen viedä asioita eteenpäin ja ennen kaikkea valmistella Suomen alkavaa EU-puheenjohtajuuskautta.

– Ministerinä hoidan edelleen juoksevia asioita, että seuraajan on helppo tarttua toimeen.