Kokoomuksen Sari Raassina putoaa eduskunnasta ja jättää politiikan

Entinen kansanedustaja sanoi jatkavansa kunnallispolitiikassa tämän vaalikauden loppuun.

Sari Raassina piti kokoomuksen vaalivalvojaisissa Kuopiossa lyhyen puheen ja poistui sen jälkeen paikalta. Kuva: Joonas Nieminen / Yle

Kuopion kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sari Raassina putoaa eduskunnasta ja aikoo jättää politiikan. Raassina aikoo jatkaa kunnallispolitiikassa tämän vaalikauden loppuun, mutta ei asetu enää ehdolle missään tulevissa vaaleissa. Eduskunnassa ollessaan Raassina toimi myös kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana. Näissä vaaleissa Raassinan äänisaalis riitti varasijaan.

Raassina piti kokoomuksen vaalivalvojaisissa Kuopiossa hyvin lyhyen puheen ja poistui välittömästi sen jälkeen paikalta. Puheessaan hän vaikutti pettyneeltä ja liikuttuneelta.

Näin seuraat vaaleja Ylellä

Voit seurata tuloksen valmistumista netissä Ylen valtakunnallisesta vaalien tulospalvelusta (siirryt toiseen palveluun). Sieltä löydät myös vaalituloksen Savo-Karjalaan ja kaikkiin vaalipiirin kuntiin. Ylen hetki hetkeltä -vaaliseurannan löydät täältä. Muut Ylen vaalisisällöt löydät täältä.

Ylen Voitto-robotti uutisoi kaikkien kuntien äänestystulokset automaattisesti sitä mukaa, kun ääntenlaskenta valmistuu. Lisäksi Yle uutisoi Savo-Karjalan uusien kansanedustajien nimet heti tuloksen varmistuttua. Saat alueelliset tulokset nopeimmin lataamalla puhelimeesi täältä Yle Uutisvahdin ja tilaamalla vaikkapa ilmoitukset kotikuntaasi koskevista uutisista.

Vaalitulos vahvistetaan 17.4.2019 ja uusi eduskunta aloittaa työnsä 23.4.