Posti luopumassa myymälästään Rovaniemellä

Rovaniemen myymälä Revontulen kauppakeskuksessa suunnitellaan siirrettäväksi toisen yrityksen hoidettavaksi, yhdistetään toiseen myymälään tai korvataan itsepalvelupisteellä.

Posti Group Oyj
Postin toimipaikka Rovaniemellä
Postin myymälä Revontuli-kauppakeskuksessa Rovaniemellä.Susanna Guttorm / Yle

Posti aikoo luopua myymälästään Rovaniemen keskustassa. Postin mukaan Rovaniemen myymälä Revontulen kauppakeskuksessa voitaisiin siirtää toisen yrityksen hoidettavaksi, yhdistää toiseen myymälään tai korvata itsepalvelupisteellä.

Rovaniemen myymälän lisäksi Posti harkitsee luopuvansa 20 muusta omasta myymälästään eri puolilla maata. Suunniteltu muutos ei koske esimerkiksi Rovaniemen Napapiirillä sijaitsevaa myymälää.

Posti aloittaa yt-neuvottelut suunnitelluista muutoksista huhtikuun lopulla. Neuvottelut kestänevät kuusi viikkoa. Alustavan arvion mukaan työntekijöitä vähennettäisiin enintään 124 vakituista henkilöä.

Postin myymälöiden muutokset tapahtuisivat ensi vuoden loppuun mennessä.

Yhteensä lähes 250 henkilöä saatetaan vähentää Postin palveluksesta

Maanantaina ilmoitettiin myös, että Posti aloittaa toisetkin yt-neuvottelut. Nämä koskevat jakelun ja postinkäsittelyn esimiehiä sekä hallintoa.

Henkilöstön vähentämistarve päällikkö- ja hallintotasolla on koko maassa 120, mutta irtisanomisia pyritään välttämään sijoittamalla henkilöitä uusiin tehtäviin. Vielä ei ole tiedossa, millainen vaikutus muutoksilla on Lappiin. Nämä neuvottelut alkavat heti pääsiäisen jälkeen ja kestävät myös kuusi viikkoa.

Postin edelliset yt-neuvottelut päättyivät vain vajaa kuukausi sitten.