1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. journalismi

A-studion Olli Seurista työelämäprofessori Tampereen yliopistoon

Ylen Ykkösaamusta ja A-studiosta tuttu toimittaja ja juontaja Olli Seuri on valittu journalistiikan työelämäprofessoriksi Tampereen yliopistoon. Pesti kestää lukuvuoden.

journalismi
Journalisti Olli Seuri.
Olli Seuri valittiin journalistiikan työelämäprofessoriksi Tampereen yliopistoon. Laura Railamaa / Yle

Olli Seuri kertoo, että hän on halunnut jo pitempään yhdistää käytännön osaamisensa työhön yliopistolla. Pesti alkaa elokuussa.

– Mikä onkaan parempi paikka kaltaiselleni tekijälle kuin se, että pääsee työelämäprofessorina tuomaan opiskelijoille omaa osaamistaan, oppejaan ja ajatuksiaan siitä, mistä journalismissa on kyse ja mihin se on menossa, Seuri sanoo.

Hänen tärkein tehtävänsä työelämäprofessorina on lähentää käytännön työelämää yliopistokoulutukseen ja -tutkimukseen.

Seuri uskoo, että hänen uutis- ja ajankohtaisjournalismin taidoistaan on hyötyä opiskelijoille. Niihin liittyy myös kokemus suorien lähetysten ja haastattelujen teosta.

– Olen lisäksi tutustunut viime aikoina podcast-maailmaan. Haluan päästä tekemään niitä opiskelijoiden kanssa, Seuri sanoo.

Hän on yksi Totuuden jälkeen. Miten media selviää algoritmien ja paskapuheen aikana (2018) -kirjan kirjoittajista, ja myös sitä Seuri käyttää hyväkseen opetuksessa. Lisäksi häntä kiinnostaa journalismin ydin.

– Näiden kautta yritän hahmottaa tuleville journalisteille sitä, mikä siinä murroksessa on merkittävää, ja mikä journalismissa on toisaalta jatkuvaa ja muuttumatonta, Seuri sanoo.

Valemediat ovat yksi journalismin ja tulevien opiskelijoiden suurimmista haasteista.

– Olen itse kasvanut erilaiseen mediaympäristöön kuin opiskelijat. On kiinnostavaa nähdä, millainen se ero on, Seuri toteaa.

Hänet palkittiin vuoden 2017 journalistina Bonnierin Suurella journalistipalkinnolla. Seuri on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden tohtori.

Journalistiikan työelämäprofessuurista käytettiin aiemmin nimitystä journalistiikan vierailijaprofessori.

Lue seuraavaksi